Lintner sa rozhodne medzi Českom a Fínskom

Richard Lintner.
Richard Lintner. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|9. okt 2012 o 17:39

V obrane piešťanského nováčika zastavovala v utorňajšom zápase s Nitrou starého kamaráta Jozefa Stümpela čerstvá posila. Richard Lintner odohrá v Piešťanoch ešte piatkový zápas s Martinom.

V obrane piešťanského nováčika zastavovala v utorňajšom zápase s Nitrou starého kamaráta Jozefa Stümpela čerstvá posila. Richard Lintner odohrá v Piešťanoch ešte piatkový zápas s Martinom.

TRENČÍN. Majster sveta z Goteborgu 2002 sa pri pripomienke svojho dátumu narodenia zvykne rozosmiať. „To asi fakt ešte nie som až taký starý. Mohol by som zase začať hrať hokej. Je čas na budíček,“ reagoval v utorok.

Päťhviezdičková forma

Hokejový svetobežník, ktorý má živnosť kombinovanú s rolou hráčskeho agenta, obchodníka s golfovým výstrojom či televízneho spolukomentátora Richard Lintner bude mať 15. novembra iba 35 rokov.

U bývalého spoluhráča z trenčianskej Dukly Braňa Jánoša ba sa podľa železných noriem starej Dukly mal hlásiť ako holub. Jánoš má 41 rokov a rozstrieľava sa aj po prestupe k nováčikovi z Piešťan. Našťastie pre Lintnera tam stretne aj mladších bývalých hráčov Dukly – Melichárka a spol.

„Povedal by som, že cítim päťhviezdičkovú formu. Aj váha je, ako má byť. Nie som príliš ťažký, ale ani ľahký, aby ma súperi neprehadzovali cez mantinel,“ smeje sa obranca pravák, ktorá si rád zariskuje v role útočníka.

V Piešťanoch nabudil hokejovú atmosféru útočník Tomáš Tatar, ktorého však zamestnávateľ o niečo skôr povolal na farmu Detroitu Grand Rapids.

Česko alebo Fínsko

„Taký rýchly ako Trto asi nebudem, ale vo svojich dvoch zápasoch bez zmluvy by som rád Piešťany potešil víťazstvom,“ dodal Lintner, ktorý sa netajil plánom, že po skončení výluky v NHL by si našiel miesto v KHL.

„Zatiaľ som skromnejší, po dvoch zápasoch budem hrať buď v českej extralige alebo zase vo Fínsku.“

Lintner vo svojej nie príliš dlhej, ale o to pestrejšej kariére vystriedal kluby v Európe od Švajčiarska po Bielorusko. Pikantériou je, že v poslednej sezóne v NHL 2002/2003 hrával Pittsburghu ako útočník. ⋌

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lintner sa rozhodne medzi Českom a Fínskom