Libero Svidníka Vitko si vyskúšal reprezentačný kemp

Marián Vitko.
Marián Vitko. (Autor: svf)
Sportnet|28. máj 2015 o 00:00

Do prípravy na volejbalovú Svetovú ligu a Európske hry sa zapojila aj dvojica Svidníčanov.

Slovenská volejbalová reprezentácia pripravujúcu sa na Svetovú ligu rozložila svoj stan na dva týždne v Púchove. Kemp národného tímu absolvoval aj hráč Slávie Svidník Marián Vitko.

SVIDNÍK. Slovenských volejbalových reprezentantov čakajú v júni vystúpenia na dvoch frontoch.

Výber pod taktovkou trénerov Flavia Gulinelliho a Mareka Kardoša sa predstaví vo Svetovej lige a tandem Miroslav Palgut – Ľuboslav Šalata povedie mužstvo na Európskych hrách v Baku.

Do prípravy na obidve podujatie sa zapojila aj dvojica Svidníčanov. Blokár Tomáš Skasko je členom tímu pre Európske hry a libero Marián Vitko absolvoval dvojtýždenný prípravný cyklus s mužstvom pripravujúcim sa na Svetovú ligu.

Výborná skúsenosť

Taliansky kouč Flavio Gulinelli dal príležitosť brúsiť reprezentačné ostrohy aj 21-ročnému liberu Slávie Svidník Mariánovi Vitkovi.

Odchovanec svidníckeho volejbalu priznal, že pozvánka do kempu ho príjemne prekvapila, a o to viac si prítomnosť medzi slovenskými elitnými hráčmi užíval.

Hoci nebol zapísaný pre súpisku Svetovej ligy, možnosť trénovať so spoluhráčmi, ktorí už na medzinárodnom fóre čosi preskákali, privítal.

„I keď išlo „iba“ o tréningy, úroveň hráčov, s ktorými som trénoval, bola vyššia ako v našej extralige. Myslím si, že nielen pre mňa, ale pre každého mladého hráča by to bola výborná skúsenosť, preto som rád, že som ju mohol získať. Sú to skúsenejší volejbalisti a vďaka tomu, čo je dôležité práve pre mňa, aj inak bránia. Či už bol však volejbal rýchlejší alebo tvrdší, nerobilo mi problém adaptovať sa“ uviedol Marián Vitko.

Partia s Prešovčanmi

Pri pohľade do nominácie pre Svetovú ligu je jasné, že M. Vitko bol v kádri najmladším hráčom, no ako s úsmevom dodal, klasické povinnosti benjamínka ho nečakali.

„Servis okolo tímu zabezpečovali fyzioterapeuti, preto som to mal jednoduchšie ako v klube... Ľudsky mi veľmi pomohol nahrávač Braňo Skladaný, či Milan Bencz s Matejom Patákom alebo aj chlapci z Prešova, ktorí ma vzali do partie a so vzťahmi v kabíne nebol najmenší problém,“ pochválil atmosféru v kabíne M. Vitko.

Klubová jednotka

Do pozornosti reprezentačných trénerov sa talentovaný hráč dostal vďaka konštantným výkonom v drese Slávie Svidník. Kým v „striebornej“ sezóne tvoril dvojicu s O. Hruboškom, v uplynulom súťažnom ročníku bol v zostave trénera Tholta jedničkou.

„V mojej prvej sezóne medzi seniormi som naskakoval ako druhé libero, no príležitosť zahrať si vo finálovej sérii považujem z pohľadu skúsenosti za ďalší dôležitý medzník v mojom výkonnostnom napredovaní. Teraz sa odo mňa očakávali stabilnejšie výkony a sám som cítil, že musím vziať na svoje plecia viac zodpovednosti. Napriek tomu som nemal problém vyrovnať sa s tlakom. Keď začne zápas, sústreďujem sa iba na hru, to je môj jediný recept“ vysvetľoval M. Vitko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Libero Svidníka Vitko si vyskúšal reprezentačný kemp