Lev má s Mikúšom desať Slovákov

Juraj Mikúš je po J. Lacovi, Mihálikovi, Mezeiovi, Štrbákovi, Bartečkovi, Nagyovi, Hunovi, Ölveckom a Špirkovi ďalším Slovákom v tíme HC Lev.
Juraj Mikúš je po J. Lacovi, Mihálikovi, Mezeiovi, Štrbákovi, Bartečkovi, Nagyovi, Hunovi, Ölveckom a Špirkovi ďalším Slovákom v tíme HC Lev. (Autor: SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Ondrej Gajdoš|26. aug 2011 o 08:00

Útočník zo Skalice sa po roku stal v Spartaku Moskva opäť prebytočným, ale teraz ho už vyplatili.

BRATISLAVA. Desiatym slovenským hokejistom v zostave nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev Poprad bude útočník Juraj Mikúš. Skalický center v stredu podpísal s klubom dvojročnú zmluvu a vo štvrtok podvečer sa pripojil k mužstvu. Po piatkovom prvom tréningu s tímom na popradskom ľade by večer už mal nastúpiť na premiéru v novom drese na turnaji Cassovia Cup proti HC Košice.

"V Spartaku Moskva by som pri pretlaku cudzincov zrejme sedel v hľadisku," vravel 24-ročný reprezentant. "Verím, že v Poprade dostanem priestor na ľade."

Chce viac času na ľade

Mužstvo z moskovských Sokoľnikov angažovalo Mikúša už vlani, ale keď sa v ňom nazbieralo šesť legionárov - o jedného viac ako povoľujú pravidlá v ruských kluboch KHL - Čierny Peter vyšiel práve na Juraja. V úvode sezóny ho najprv presunuli do Rigy a po výmenách sa o dva mesiace mohol vrátiť do Moskvy. Aj teraz stačil so Spartakom absolvovať mesačnú prípravu, no keď funkcionári získali kanadského obrancu so skúsenosťami z NHL Andreho Benoita, nadpočetný bol - Mikúš.

"Rozdiel je len v tom, že vlani som ešte nemal zaregistrovanú zmluvu a za celú prípravu so Spartakom som nedostal žiadne peniaze," porovnával vyštudovaný právnik. "Teraz som už mal platný kontrakt, vyplatili ma."

Mikúš ukončil záväzky so Spartakom, stal sa voľným hráčom. Hneď po ňom siahol HC Lev. Čerstvá zmluva síce nie je taká výhodná, akú mal v Rusku, ale na Slovensku by si mohol vybudovať pevnejšie miesto v zostave.

Miesto pri Bartečkovi, Nagyovi

Tréner levov Radim Rulík hľadá v príprave stredného útočníka k skúseným krídelníkom Ľubošovi Bartečkovi a Ladislavovi Nagyovi. Možno práve Mikúš k nim zapadne.

"Keď som si pozeral súpisku HC Lev, poznám všetkých Slovákov. Ďalších hráčov len podľa mena," povedal pred cestou pod Tatry. "Na úzkom klzisku v Poprade som hral naposledy v extralige pred tromi rokmi. Vidím, že vedenie klubu nabralo vysokých obrancov. Vedelo, čo robí. Hráči súpera sa budú cez nich ťažko prebíjať."
Lev odohrá na turnaji v Košiciach posledné tri zápasy pred štartom KHL. Dnes s domácim tímom HC, zajtra s CSKA Moskva a v nedeľu s Třincom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Lev má s Mikúšom desať Slovákov