Letná príprava Farkašovej je v plnom prúde

Lyžiarka Henrieta Farkašová po ZPH Vancouver 2010.
Lyžiarka Henrieta Farkašová po ZPH Vancouver 2010. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|3. júl 2013 o 00:00

Budúca sezóna bude pre rožňavskú zrakovo hendikepovanú lyžiarku Henrietu Farkašovú náročná.

Na paralympiáde v Soči bude obhajovať tri zlaté medaily v zjazdovom lyžovaní. Aj preto sa v príprave snaží nič nezanedbať.

ROŽŇAVA. Minulá sezóna skončila pre úspešnú lyžiarku H. Farkašovú trochu bolestivo. Pád a následné zranenie zápästia ukončili jej účinkovanie na majstrovstvách sveta. To však už bolo pred pár mesiacmi.

„Ruka je už relatívne doliečená, ale pri väčšom zaťažení ešte bolí. Nedávno som absolvovala poslednú kontrolu u lekára. Kosti sú zrastené, ale kostné tkanivo je redšie, tak ešte musím dávať pozor na ruku,“ opísala svoj stav Henrieta Farkašová.

Budúca sezóna bude paralympijská, čo sa odzrkadľuje aj na letnej príprave. „Už mám za sebou dva mesiace kondičnej prípravy zameranej na rozvoj sily a dynamiky. Finišovať s ňou budem koncom júla. Absolvujem ju u výborného kondičného trénera v Levoči,“ priblížila H. Farkašová.

Rovnako aj príprava na snehu sa začala skôr ako po minulé roky. „Začiatkom júna sme vycestovali na sústredenie na rakúsky ľadovec Hintertux, časť prípravy bude prebiehať v Litve v hale a v auguste cestujeme na Nový Zéland a do Austrálie, kde odštartujú aj preteky svetového pohára,“ načrtla svoj kalendár na najbližšie týždne usmievavá lyžiarka.

Letná príprava pomaly vrcholí, zimná sa rozbieha. V jej znamení bude celá jeseň. „Do začiatku paralympiády nás čaká ešte veľa práce, od septembra do konca novembra trénujeme na Hintertuxe a Pitztali. Potom treba formu otestovať na podujatiach európskeho a svetového pohára, ktorá verím, že vyvrcholí v Soči,“ uviedla H. Farkašová.

Spolu s navádzačkou N. Šubrtovou získala na ZPH vo Vancouveri 2010 zlato v obrovskom slalome, super kombinácii a super G, zo zjazdu pridala striebro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Letná príprava Farkašovej je v plnom prúde