Lesk košických úlovkov trénera neomámil

Dávid Škutka dal obidva košické góly.
Dávid Škutka dal obidva košické góly. (Autor: TASR/František Iván)
Sportnet|29. mar 2010 o 00:00

Takmer na kolená zrazený MFK Košice je po zimnej prestávke ako vymenený a najväčším prekvapením jari. Veď v doterajšom priebehu získal už tucet bodov, čo ostro kontrastuje s jeseňou, počas ktorej v devätnástich stretnutiach vydrel iba deväť.

Akoby to bolo obrátené hore nohami. Kto by totiž povedal, že v prvých šiestich tohtoročných kolách práve posledný tím futbalovej Corgoň ligy ako jediný neprehrá? Po víťazstve v 25. kole nad Nitrou znižuje mužstvo veľkú stratu na prijateľný rozdiel.

KOŠICE. Hrá súčasný bodový stav na upokojujúcu strunu trénera Gorana Milojeviča? Kto čakal, že prikývne, dočkal sa takejto odpovede: "Napriek doterajším bodovým ziskom nemôžem byť spokojný, lebo sme poslední, takže o lepšie postavenie musíme stále bojovať. Hráme však ešte o 24 bodov. Kým v jeseni sme mali na predposledného manko ôsmich bodov, teraz na tri celky pred nami nás kvári už len trojbodové manko, no je to stále ťažká úloha." Ako vidieť, lesk doterajších úlovkov trénera neomámil. Nakoniec, Košičania dobre vedia, že všetko si musia tvrdo vydobyť na ihriskách, a isté je iba to, čo už majú vo vrecku.

Ani tromfy nepomohli

Hoci v Čermeli hostia vyrukovali bez trénera Ivana Galáda, ktorý po operačnom zákroku musel zostať doma, sebavedomie im nechýbalo. Jednak, že v tomto ročníku vyhrali s MFK obe stretnutia na nulu, zdobilo ich nedávne víťazstvo v Žiline, keď domáci boli ešte lídrom súťaže a v strede týždňa Nitranov po remíze s Trnavou odprevádzali diváci do šatne pod Zoborom s potleskom. Prehru s Košičanmi si asi ani nepripúšťali, lebo posledný hral síce doma, ale Nitru zdobilo nielen to, že sa usadila v elitnom štvorlístku, ale pred zápasom mala o polovicu bodov viac. Asi preto jeden z členov vedenia klubu po zápase zdvihol nespokojný hlas v šatni, ktorý bolo počuť aj keď ju opustil, ale to azda ani nehodno komentovať.

Radosť v šatni MFK

Kým v súperovej šatni horkú pilulku prehltol vari každý ináč, v domácej bolo veselo, dobrá nálada podporená bojovými heslami futbalistov zvýrazňovala radosť z cenného víťazstva. To už v tej chvíli bol ďaleko 22. september 2007, keď MFK naposledy zdolal Nitru 2:1 gólmi Cicmana a Kolbasa, a tiež čerstvo naplnené želanie stredopoliara Marka Milinkoviča, že je najvyšší čas pokoriť Nitru. Jemu vlastným spôsobom ho napodobnil v závere za stavu 1:0 Stoeten, keď ukážkovo prenikol pri zadnej čiare, naservíroval loptu Škutkovi ako na tácni, ten hravo poslal loptu do siete a stal sa s dvoma gólmi strelcom zápasu. Košičania vyhrali a hlavne v prvej dvadsaťminútovke po prestávke, keď išli smelšie do súbojov a nebránili pasívne, ukázali aj pekné momenty. Vedeli však, že to nebolo vôbec ľahké meranie síl.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Nitra má dobré mužstvo, ktoré chce hrať futbal, preto som mal pred začiatkom obavy. Navyše hrali sme tretí zápas za sedem dní a na náš tím bol vyvíjaný veľký tlak, aby vyhral. Som rád, že sa to podarilo," podčiarkol tréner G. Milojevič.

Premiéra s prehrou

Za I. Galáda po prvý raz zaskakoval asistent Ivan Vrabec v role trénera. Mrzelo ho, že za stavu 0:0 nepremenil veľkú šancu Hodúr, a tiež to, že mu debut na lavičke nevyšiel. "Domáci hrali v zápase s väčším nasadením, preto zaslúžene zvíťazili. Pripravovali sme sa na štandardky Košíc, no i tak sme prvý gól dostali práve po takejto situácii," mienil zastupujúci tréner.

Mal pravdu, ale k jeho slovám hodno dodať, že učebnicový voľný kop Serečina si zaslúži uznanie, rovnako ako umiestnená hlavička Škutku. A ku gólu dodajme ešte to, že za Leškov faul na J. Nováka Nitra pykala dvakrát. Nielenže previnilec dostal žltú kartu, ale o chvíľu lopta skončila v sieti brankára Chudého. Nuž, bol to trest, aký má byť. Keby sa častejšie naplnil, bolo by asi aj priestupkov menej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lesk košických úlovkov trénera neomámil