Len Lev zatočil s CSKA, no aj tak mu to nestačilo

Prekonaný. Buravčikov z CSKA bol úspešnejší než košický brankár Hylák a dal gól.
Prekonaný. Buravčikov z CSKA bol úspešnejší než košický brankár Hylák a dal gól. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|30. aug 2011 o 00:00

Tak ako predtým, aj tentoraz sa počas víkendových dní stal lákadlom medzinárodný hokejový turnaj Cassovia Hockey Cup 2011 v košickej Steel Aréne. Predstavilo sa na ňom kvarteto silných celkov. Rozhodnutie padlo až v záverečný deň zápolení.

Keďže Lev Poprad aj CSKA Moskva mali zhodne po 6 bodov, na rad prišlo ďalšie kritérium – skóre. To mali najlepšie Moskovčania, ktorí sa tak mohli tešiť z prvenstva a šeku na 10-tisíc eur.

KOŠICE. Obhajca primátu zo severnej Moravy sa musel uspokojiť s bronzom, kým domáci HC skončil štvrtý.

Prvenstvo nepreceňujú

Vystúpenie lídra turnaja podčiarkol fakt, že v jeho radoch sú aj Slováci – tréner Július Šupler, brankára Rastislav Staňa a útočník Tomáš Surový. Kouč svetoznámeho armádneho klubu mal nefalšovanú radosť z víťazstva, ale nepreceňoval ho.

Na margo duelu s hostiteľmi dodal, že individuálne chyby jeho zverencov zdramatizovali zápas a preto im musel dohovoriť cez pauzu.

„Pomohlo to a chlapci to zvládli. Technicky boli na výške, turnaj nás preveril a odhalil aj niektoré nedostatky. Chcem poďakovať za pozvanie aj podmienky, všetka česť Košičanom za to, čo dokázali.“

Zaujímavá konfrontácia

Tréner Košičanov Antonín Stavjaňa privítal túto konfrotnáciu s rôznymi štýlmi – českým, ruským a popradským, ktorý je zmesou rôznych prvkov.

„Proti Levu sme sa v koncovke predsadili, kým v dueli s Třincom nám koncovka totálne odišla a nevyšlo to ani Halászovi. V záverenčom súboji sme dotiahli stratu z 0:2 na 2:2, ale CSKA potvrdil svoju vyspelosť.“

Aj napriek dvom prehrám publikum odmenilo svojich potleskom a rovnako tak ocenilo i výkony súperov. Nie každý deň sa totiž na východe naskytá takáto možnosť vidieť špičkové celky v akcii a klobúk dolu pred organizátormi, že dokážu takúto prehliadku elity usporiadať.

Zbierali skúsenosti

I popradský Lev si testoval formu pred nastávajúcou premiérovou sezónu v KHL. „Mnoho našich hráčov proti ruským hokejistom nehralo, takže z tohto pohľadu to bolo cenné zbieranie skúseností,“ konštatoval kouč Radim Rulík.

V zostave urobil tiež niekoľko rošád počas troch dní. Komidelníka levov akurát mrzelo, že o celkovom poradí nerozhodovali vzájomné zápasy, ako to býva zvykom. No reglement turnaja bol známy vopred a neznevýhodňoval nikoho, no je pravda, že pri inom kritériu by triumfoval HC Lev, ktorý ako jediný dokázal CSKA pokoriť.

Výsledky

CSKA Moskva - HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) - doplnkové sn 0:1. Góly: 35. Širokov (Paršin, Guskov), 49. Badykov (Čáslava). HC Košice - HC Lev Poprad 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) - sn 0:1. Góly: 22. Šeda (P. Bartoš), 36. Zálešák (P. Bartoš), 52. Fabuš (P. Bartoš) - 32. G. Lewis (Rudolf Huna, Ölvecký). Lev - CSKA 3:2 (0:1, 2:1, 1:0). - sn 1:0. Góly: 26. J. Mikúš (Netík, Sigalet), 29. J. Mikúš (Mezei, Nedorost), 41. Kristek (Hunkes, Štrbák) - 20. Paršin (Riasenskij), 34. Zubov (Kučerov). Košice -Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) - sn 0:1. Góly: 7. Peterek (Cartelli), 13. Marosz, 46. Marosz (Havel), 54. Hrabal (Bonk). Třinec - Lev 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) – sn 1:2. Góly: 33. Orsava (Cartelli) - 5. Da Silva (Kristek), 30. Š. Novotný (Kristek, Ölvecký), 60. Fabricius (Kristek). Košice - CSKA 2:5 (0:2, 2:0, 0:3) – sn 0:2. Góly: 38. Dravecký (Jenčík), 40. Marcel Haščák (Pašek) - 13. Gusev, 18. Pronin, 53. Buravčikov (Zubov), 54. Persson (Paršin), 58. Guskov.

Konečné poradie: 1. CSKA Moskva 6 bodov (9:5), 2. HC Lev Poprad 6 (7:6), 3. Třinec 3, 4. HC Košice 3. Za najlepšieho brankára turnaja vyhlásili Rastislava Staňu z CSKA, ocenenie pre najlepšieho obrancu získal domáci Michal Šeda, najlepším strelcom sa stal dvojgólový Juraj Mikúš z HC Lev a najproduktívnejším hráčom jeho spoluhráč Jaroslav Kristek (1+3).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Len Lev zatočil s CSKA, no aj tak mu to nestačilo