Lano, čo mu hodili už dávnejšie rodáci, neignoroval

Peter Klouda. V čase krízy sa ťažšie rodia i kontrakty.
Peter Klouda. V čase krízy sa ťažšie rodia i kontrakty. (Autor: sita)
Sportnet|22. júl 2009 o 00:00

Z času na čas zavíta pod Tatry zrelý borec, ktorý sa sem dostane okľukou po niekoľkých rokoch. Zaujímavé je to zvlášť v prípade, ak ide o tunajšieho hokejového odchovanca a bývalého hráča Popradu. V poslednom čase dosť rezonovalo meno Petra Kloudu, na kto

rého sa upriamila pozornosť. Tunajší rodák, čo v drese kamzíkov absolvoval na začiatku tisícročia tri extraligové sezóny, sa dostal na lano funkcionárov. Pre nich sa stalo angažovanie skúseného centra jednou z hráčskych priorít.

POPRAD. Tridsaťjedenročný borec sa ešte pred tým, ako sa rozuzlila prestupová rošáda, vyjadril k dôvodom návratu.

Chcel už zmenu

"Predostrel som predstaviteľom klubu svoj návrh a čakám na vyjadrenie. Možno sa to dorieši už dnes. Na rade je druhá strana, ale ide už len o dotiahnutie drobností. Aspoň si to myslím, a tak vnímam celú záležitosť. Na mne to už nezáleží, definitívu musí povedať druhá strana," uviedol P. Klouda, ktorého pri rokovaniach nezastupoval žiadny manažér. O úmysle Podtatrancov zlákať ho späť sa dozvedel ešte pred pár mesiacmi po skončení sezóny. Už vtedy si vypočul záujem východniarov. Naposledy mal platnú zmluvu vo Zvolene, kde ju dva razy podpisoval a v apríli mu vypršala. Pod Pustým hradom strávil šesť sezón, v tej uplynulej odišiel do Žiliny ako súčasť hráčskej výmeny. "Zvolenčania už nejavili záujem o moje služby, ale ani ja som nebol naklonený tejto myšlienke. Predsa len bol som tam dlho a žiadala sa nejaká zmena. Pokiaľ ide o Žilinu, bol som síce v kontakte s bývalým manažérom, ale ten potom odišiel z funkcie, a tak sa to zmenilo."

Všade chýbajú peniaze

Pred pár rokmi bol i v Slovane, ale vraj tam už je celkom iná politika stavajúca na mladých. Raz už zažil i pôsobenie v cudzine (Pardubice) a keďže jeho kariéra sa schyľuje pomaly k finišu, uvažoval i o tom, že by si to ešte azda rád vyskúšal. "Lenže ponuky, ktoré boli aktuálne, neboli zaujímavé. Je kríza, kluby nemajú peniaze, a tak by som nedostal toľko, koľko by som si predstavoval. Pozerám sa na pomery reálne a viem, že sa vyskytli problémy, čo treba rešpektovať. Je veľa voľných hráčov, a tak sa kontrakty rodia ťažšie." Z cudziny do úvahy prichádzali napríklad Nemecko či Bielorusko. Vraj by sa mu neoplatilo cestovať von, iba ak do Ruska, ale tam teraz mieria už iní borci nevynímajúc tých z NHL. Peniaze sú tým elementom, ktoré natiahli rokovania s Popradom? "Nemyslím si, že je to komplikované, len sa dlho nevedelo, ako bude fungovať tunajší hokej," podotkol hráč, ktorý si predstavoval uzavrieť kontrakt na jeden rok. "To preto, aby som si zahraničie mohol ešte prípadne vyskúšať, ak sa ekonomická situácia zmení," dodal Klouda, ktorý pred rokmi (odišiel z popradského tímu v roku 2003) sedával v šatni aj s viacerými kozákmi, čo sú v kádri i nateraz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lano, čo mu hodili už dávnejšie rodáci, neignoroval