Lajčák si za inzultáciu nezahrá futbal dva roky

Inkriminované stretnutie. Lajčák (celkom vpravo) v zápase proti Tepličke.
Inkriminované stretnutie. Lajčák (celkom vpravo) v zápase proti Tepličke. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|2. jún 2012 o 00:00

Čiernymi písmenami sa zapíše 20. máj 2012 do futbalovej kroniky hráča Miroslava Lajčáka.

V stretnutí 22. kola piatej ligy Podtatranskej medzi Štrbou a Tepličkou totiž v 87. minúte inzultoval hlavnú rozhodkyňu zápasu a verdikt je nekompromisný - dvojročný dištanc!

ŠTRBA. Čo sa presne stalo v inkriminovanom čase a na inkriminovanom mieste? Presne to vedia iba samotní aktéri. Faktom však je, že za stavu 1:0 pre domácich bol skrat skúseného, onedlho už 40-ročného hráča celkom zbytočný a okrem neho uškodil aj jeho klubu a spoluhráčom. ŠK Štrba dostal pokutu 700 eur, okrem Lajčáka (24 mesiacov) dostali tresty aj jeho spoluhráči Geršič (8 zápasov), Maník (5) i vedúci mužstva Ján Kšenzakovič (4 mesiace). Obojstranne slabé stretnutie, v ktorom prakticky nešlo o nič ani jednému z mužstiev, sa skončilo dosť nepochopiteľne.

Lajčák patrí v podtatranskej oblasti už roky medzi stálice. Jeho futbalové kvality sú neodškriepiteľné. Najbližšie dva roky mu však budú celkom nanič.

Miro, ako s určitým odstupom času vnímate to, čo sa stalo v 87. minúte zápasu s Tepličkou?

„Ťažko sa mi o tom hovorí. Všetko sa to začalo tým, že ma nastrelil jeden zo súperových hráčov. Prišla ku mne hlavná rozhodkyňa a dala mi žltú kartu. Nevedel som za čo, tak som sa jej to opýtal. Vraj za to, že som bol blízko k lopte. Mňa však nastrelil hosťujúci hráč. Opľul som ju, na čo mi vzápätí ukázala červenú kartu a tak som šiel dolu z ihriska. K žiadnemu fyzickému kontaktu nedošlo. Nevedel som o tom, že opľutie je považované za inzultáciu. Čakal som trest, ale nie dištanc na dva roky.”

Ľutujete to, čo ste urobili?

„Mrzí ma to. Ospravedlňujem sa celému vedeniu Štrby, trénerovi, mojim spoluhráčom. Ľutujem to, že som ublížil svojmu mužstvu. Táto pani rozhodkyňa však nemá na to, aby pískala žiakom a nie to ešte seniorom v piatej lige.”

Vnímate to ako vaše osobné zlyhanie?

„Som, aký som. Chcem vyhrávať a na ihrisku vždy nechávam dušu. Do každého súboja idem naplno. Dostať ale trest na 24 mesiacov, to je podľa mňa niečo neuveriteľné.”


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lajčák si za inzultáciu nezahrá futbal dva roky