LA Kings ponúklo Pálffymu zmluvu na 18 mil. USD

TASR|12. máj 2004 o 18:24

Los Angeles 12. mája (TASR) - Zámorský hokejový klub Los Angeles Kings ponúkol slovenskému útočníkovi Žigmundovi Pálffymu trojročnú zmluvu, ktorá by superhviezde ...

Los Angeles 12. mája (TASR) - Zámorský hokejový klub Los Angeles Kings ponúkol slovenskému útočníkovi Žigmundovi Pálffymu trojročnú zmluvu, ktorá by superhviezde NHL mala zaručiť od 16 do 18 miliónov dolárov. Skalickému rodákovi sa po skončení tejto sezóny skončila platnosť šesťročného kontraktu v hodnote 42 miliónov, ktorý podpísal ešte ako hráč New Yorku Islanders a ak sa nedohodne s Kings, stane sa od 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

"Absolvovali sme rozhovory so Ziggym a vyjadril chuť naďalej zostať v našom klube. Myslím si, že sme mu ponúkli dobrú zmluvu a uvidíme ako zareaguje," povedal pre denník LA Times generálny manažér kráľov Dave Taylor. Pálffy odohral za Los Angeles v tejto sezóne 35 zápasov, v ktorých nazbieral 41 bodov. V januári si však poranil rameno a ročník sa pre neho predčasne skončil. V meste anjelov pôsobil "Ziggy" posledných päť sezón, celkovo má aj s účinkovaním v New Yorku Islanders na konte 642 zápasov so ziskom 671 bodov. Rokovanie o novej zmluve čaká aj ďalšieho slovenského hráča Kings Ľubomíra Višňovského, ktorý by sa v prípade očakávaného štrajku v NHL mohol opäť predstaviť v drese Slovana Bratislava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»LA Kings ponúklo Pálffymu zmluvu na 18 mil. USD