L. Nagy: Jednoznačne musíme vyhrať

Ladislav Nagy v poslednom zápase zaznamenal štyri kanadské body.
Ladislav Nagy v poslednom zápase zaznamenal štyri kanadské body. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|22. nov 2013 o 00:00

Po takmer troch týždňoch sa dnes košickí hokejisti predstavia na domácom ľade. V Steel Aréne o 18. hodine privítajú Banskú Bystricu.

V tejto extraligovej sezóne sa títo súperi stretli zatiaľ dvakrát, oceliari vyhrali doma 4:2, pod Urpínom baranom podľahli 3:4.

KOŠICE. Hokejová extraliga má dnes na programe 23. kolo. Košičania sa po sérii štyroch vystúpení na ľade súpera ukážu v domácom prostredí. V Steel Aréne hostia Banskú Bystricu.

V poslednom zápase vyhrali oceliari v Bratislave nad HK Orange 20 bez problémov 6:0. V tomto stretnutí sa darilo útočníkovi Ladislavovi Nagyovi. Strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. Zaznamenal tak prvý štvorbodový duel v tejto sezóne.

„Po zranení sa do toho pomaličky dostávam, takže ma stretnutie potešilo. Verím, že na to nadviažem a takýto štvorbodový zápis mi vyjde aj inokedy, nielen proti dvadsiatke. Už sme potrebovali takýto zápas a výraznejšie víťazstvo, hoci toto bolo z kategórie povinných. Pokojne však mohlo byť ešte jasnejšie. Aj ja som mal možnosť pridať ešte jeden gól, šiel som sám na bránku a nájazd nepremenil,“ povedal nám útočník HC Ladislav Nagy.

Útok prešpikovaný skúsenosťami

Proti dvadsiatke nastúpil prvý košický útok v zložení Nagy, Bartoš, Bicek. Skúseností mal na rozdávanie. „Tréneri stále skúšajú, komu to s kým pôjde. Jirko Bicek hral predtým so Sojčíkom, ale ten sa zranil, ja som sa vrátil po zranení na jeho miesto. Zostava je často premiešaná, ale mne je jedno, s kým hrám,“ hovorí po Bartošovi druhý najproduktívnejší hráč Košíc.

V novembri po reprezentačnej prestávke majú Košičania netypický program. Z 8 zápasov až sedem na ľade súpera.

„V NHL, alebo KHL som zažil tripy na štyri zápasy u súpera, ale potom nasledovala domáca séria. Teraz je to viac o cestovaní. Viac času trávime v autobuse. Stiahol som si do iPadu seriál a cestou zo zápasu hráme karty.“

Odčiniť výkon z Bystrice

Dnes sa oceliari po dlhšej odmlke predstavia doma. Vonku sa v Nitre či v Martine neukázali v dobrom svetle, s Banskou Bystricou by však radi bodovali naplno.

„V Nitre sme hrali zle v prvej tretine, dostali sme dva rýchle góly. Martin bojoval, prehrali sme, musíme sa z toho poučiť. Proti nám sa všetci vyhecujú, ale teraz s Banskou Bystricou jednoznačne musíme vyhrať. V Bystrici sme hrali naposledy veľmi zle, chceme to odčiniť. Je jedno, či to bude o gól, alebo o dva, ale musíme zvíťaziť,“ dodal Ladislav Nagy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»L. Nagy: Jednoznačne musíme vyhrať