Kvôli príprave na zápas v UFC spustila zbierku, pomohol Jake Paul

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|1. júl 2021 o 08:55 (aktualizované 1. júl 2021 o 08:57)

Potrebuje peniaze na prípravu.

OKLAHOMA CITY. Internetové fundraisingové kampane sa stávajú medzi verejnosťou čoraz populárnejšími. Prostredníctvom nich je častokrát možné rozbehnúť projekty alebo vyzbierať sumu založenú na podpore malých prispievateľov z celého sveta.

Podobným smerom sa rozhodla vydať bojovníčka najprestížnejšej svetovej ligy UFC Sarah "Too Sweet" Alpar, ktorá tak učinila cez portál GoFundMe.

30-ročná zápasníčka píše o cieli vyzbierať tridsať tisíc dolárov, aby sa mohla dostatočne pripravovať v plnom tréningovom kempe na septembrový turnaj UFC 266, kedy by sa mala predstaviť vo svojom druhom vystúpení v americkej organizácii.

Nie je žiadnym tajomstvom, že bojovníci UFC patria v Štátoch v porovnaní s americkým futbalom, hokejom, boxom alebo basketbalom medzi podpriemerne platených športovcov. 

Nečakaný krok zo strany Paula a jeho zamestnávateľa

Vzhľadom na zbierku, svojou troškou prispel známy YouTuber Jake Paul. Ten na sociálnej sieti nielen upozornil na jej výzvu, ktorú aj finančne podporil.

Paul, ktorého už v auguste čaká boxerský duel proti bývalému šampiónovi UFC Tyronovi Woodleymu si neodpustil poznámku na adresu vedenia organizácie.

Predstavte si, že ste nováčik v NBA a musíte začať zbierať peniaze cez GoFundMe, aby ste vôbec mohli hrať. Chcem povedať, že Sarah Alpar má moju plnú podporu. Je to pre mňa česť a tiež povinnosť pomôcť kolegom v bojových športoch,“ dodala internetová celebrita, ktorá hneď na to prispela sumou päť tisíc dolárov.

V reakcii na Paulovu výzvu prispel aj jeho zamestnávateľ Fight Club Triller, ktorý podporil bojovníčku čiastkou dvadsaťpäť tisíc dolárov, a tak spolu s YouTuberom majú obrovský podiel na tom, že sa cieľ zbierky podarilo naplniť v krátkom čase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kvôli príprave na zápas v UFC spustila zbierku, pomohol Jake Paul