Kubát dal na Šechného a korčule na klinec nezavesil

Sportnet|2. okt 2013 o 00:00

Rozbehnutých hokejistov michalovskej Dukly čakajú dve domáce vystúpenia v priebehu troch dní.

MICHALOVCE. Dnes o 17. hodine privítajú nevyspytateľné Topoľčany, v piatok lídra prvoligovej súťaže Senicu.

Po víťazstve v Bardejove, ktoré bolo ich štvrtým v rade, vládne v mužstve výborná atmosféra a hráči sú odhodlaní ťahať sériu bez prehry čo najdlhšie.

Na Senicu nemyslia

Dukla svojimi výsledkami momentálne robí svojim fanúšikom radosť a prekvapila ich predovšetkým výhrou na ľade Bardejova, ktorému pripravila prvú porážku v sezóne.

„Hrali sme tam jednoducho a na zápas sme sa dobre pripravili. Zaskočili sme ich dobrým korčuľovaním a kvalitnou obranou,“ vrátil sa ešte k piatkovému súboju obranca zemplínskeho tímu Zoltán Kubát.

Ten sa však už teraz so svojimi spoluhráčmi sústredí na dnešný duel proti Topoľčanom.

„Doma musíme hrať tvrdo do tela. Na to, aby sme dosiahli úspešný výsledok, musíme streliť viac gólov ako súper,“ povedal 30-ročný hokejista, ktorý na piatok a stretnutie so Senicou ešte nemyslí. „Viem, že sa blíži, ale momentálne sa pozerám iba na dnešný zápas.“

Zoltán Kubát nemal doteraz žiadne skúsenosti s druhou najvyššou súťažou na Slovensku, keďže v minulosti pôsobil iba v našej extralige alebo v zahraničí. Má vôbec nejaké informácie o Topoľčanoch?

„Hrá tam môj bývalý spoluhráč zo Sanoku Roman Guričan, ktorý sa z Poľska vrátil ešte vlani. Sme spolu dosť v kontakte, preto viem, ako to tam vyzerá. Sme papierovým favoritom, verím, že to na ľade aj potvrdíme,“ hovoril rodák z Kežmarku, ktorý sa pred touto sezónou po šiestich rokoch strávených u našich severných susedov (hrával za Torun a Sanok) vrátil na Slovensko.

„Už som rozmýšľal aj nad ukončením kariéry, ale napokon som si ju predĺžil. Uvidím, ako dlho ju ešte potiahnem,“ prezradil Z. Kubát.

Prečo nakoniec korčule na klinec nezavesil? „Prehovoril ma Rišo Šechný, s ktorým som v minulosti hrával v Kežmarku. Volal mi, nech to ešte skúsim. Tak som teraz tu v Michalovciach.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kubát dal na Šechného a korčule na klinec nezavesil