Kristek je spokojný s výrazným náskokom

Tretí najproduktívnejší v HC. Kristek nazbieral 31 kanadských bodov.
Tretí najproduktívnejší v HC. Kristek nazbieral 31 kanadských bodov. (Autor: veja)
Sportnet|16. dec 2010 o 00:00

Je tretím najproduktívnejším hráčom HC Košice. Český hokejista Jaroslav Kristek sa zaradil medzi opory majstra. Tridsaťročný útočník nazbieral 31 kanadských bodov, v poslednom extraligovom kole si štatistiky vylepšil o jeden gól a dve asistencie.



KOŠICE. Reprezentačnú prestávku trávia hokejisti HC Košice na vedúcej priečke. V majstrovskom tábore môže vládnuť spokojnosť s postavením mužstva. Veď oceliari majú 16-bodový náskok pred druhým Popradom a 20-bodový pred treťou Banskou Bystricou. Jedenásty najproduktívnejší hráč extraligy Jaroslav Kristek si domov do Česka mohol na dva dni odskočiť dobre naladený. Pred prestávkou jeho tím zdolal Skalicu 8:2 a on si pripísal jeden presný zásah a dve gólové prihrávky.

"Som rád, že sa mi darilo, že som dal doma konečne gól, že náš tím vyhral, je to povzbudenie aj do ďalších zápasov," rozhovoril sa Kristek, ktorý predtým na ľade Steel Arény skóroval ešte 17. septembra. "Doma mi to v koncovke vôbec nešlo. Šancí som mal dosť. Ale s každou nepremenenou sa to ešte zhoršovalo. Kto hral hokej, pozná to. Ak veľmi chcete, ešte viac vám to zväzuje ruky. Takže ten gól so Skalicou ma veľmi potešil a verím, že mi pomôže."

Najkrajší v košickom drese

Kristek zvyšoval na 7:2. Bola to pohľadná individuálna akcia, elegantná sťahovačka ako z učebnice. "Bol to môj najkrajší gól v košickom drese. Aj ja som si tú situáciu vychutnal. Viedli sme už o štyri góly, vtedy si môžete dovoliť viac." Jeden z kvarteta českých legionárov v drese HC nazbieral 31 kanadských bodov, pričom dal 8 gólov. "Mohlo ich byť pokojne aj viac, ale i menej. Ale ja som rád, že som na tom aspoň takto podieľal, a ešte radšej, že náš tím vyhráva, že sme na prvom mieste a vypracovali sme si taký výrazný náskok."

Zmeny mu neprekážajú

V Košiciach už vystriedal viacero spoluhráčov. Po zranení Grona sa presunul do prvého útoku k Miklíkovi s Vorlom. "Mne tieto zmeny neprekážajú. Viem sa rýchlo prispôsobiť. Aj tak je to stále o tom, či máte po boku kvalitných spoluhráčov a v našom mužstve s tým problém nie je, útočníkov máme výborných," vraví Jaro, hoci si uvedomuje, že ofenzívnu silu oslabujú zranenia. A v poslednom čase v zostave chýbali Gron, Tomík, Pašek a najnovšie sa zranil Marcel Haščák. "Tých maródov je viac. Potom sme na ľade trávili viac času, boli vyťaženejší, no s tým treba rátať. V poslednom stretnutí sa zranil aj Haščák, dva mesiace nám bude chýbať. No je to mladý hráč, u takých je ten návrat bezproblémovejší, ja verím, že sa rýchlo dostane do formy, lebo v poslednom čase hrával fakt dobre."

Trikrát vonku

Po pauze čakajú na oceliarov tri zápasy vonku: v Banskej Bystrici, na Slovane a v Poprade. Budú to stretnutia, ktoré preveria aktuálnu formu obhajcu. "Pred Vianocami hráme v Bystrici a v Bratislave. Nechcem si pokaziť sviatky, verím, že oba zápasy vyhráme. V Bystrici by sme radi výkonom nadviazali na súboj so Skalicou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kristek je spokojný s výrazným náskokom