Medaila bola privysoko. Vo voľných jazdách Václavík výrazne klesol

Lukáš Václavík.
Lukáš Václavík. (Autor: facebook/Lukáš Václavík)
TASR|26. jan 2023 o 20:15

Po krátkom programe bol na prvom mieste.

PONTEBBA. Slovenský krasokorčuliar Lukáš Václavík skončil na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Taliansku v súťaži sólistov na konečnej 7. priečke, keď si neudržal vedenie po krátkom programe.

Václavík nastupoval na voľné jazdy krasokorčuliarov na štadióne v Pontebbe ako posledný, keďže stredajší krátky program vyhral.

Rozdiely medzi najlepšími boli minimálne a 16-ročný člen ŠKP Bratislava už pred svojou voľnou jazdou vedel, že musí zajazdiť stopercentne, ak chce pomýšľať na medailu. Na rozdiel od krátkeho programu však nezajazdil čisto.

Vo flamencových rytmoch skladby Malagueňa zaváhal už pri úvodnom trojitom axli. Čistý nebol ani trojitý lutz, aj keď zaň napokon bral viac technických bodov ako za náročnejší axel. Problémy pri skokoch pokračovali.

Do jazdy nezaradil na rozdiel od súperov trojkombináciu a ako-tak čisté boli zo skokov len trojitý salchow a trojitý toeloop. Celkovo dostal 90,52 bodu a v celkovom poradí klesol z 1. na 7. priečku s celkovým súčtom 160,03 bodu.

Za svojim najlepším bodovým výkonom 176,45 bodu zo septembra 2002 z juniorskej Grand Prix v Česku zaostal. Aj vyrovnanie tejto hodnoty by ho však radilo na siedmu priečku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Medaila bola privysoko. Vo voľných jazdách Václavík výrazne klesol