Kozák: Weiss so Stochom sú podobne dobrí ako Hazard

Vladimír Weiss mladší hral v piatok proti Čiernej Hore.
Vladimír Weiss mladší hral v piatok proti Čiernej Hore. (Autor: SME TIBOR SOMOGYI)
Pavol Spál|25. máj 2014 o 16:27

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v pondelok popoludní prípravný zápas v Petrohrade s Ruskom.

spal_avizo.jpg
Z Petrohradu od nášho redaktora PAVLA SPÁLA

PETROHRAD. Na tlačovú konferenciu nezvykle meškal. Desať minút. „Predierali sme sa autobusom. Petrohrad je väčšie mesto ako u nás doma. Prepáčte za meškanie,“ ospravedlňoval sa tréner slovenských futbalistov Ján Kozák.

Jeho tím zajtra o 16.00 v Petrohrade preverí Rusko. „Sme radi, že môžeme hrať proti Rusku. Je to obrovská motivácia. Disponuje veľkou silou. Chcem urobiť niekoľko zmien v zostave. K dispozícii sú už Hubočan, Saláta i Mucha,“ dodal Kozák.

Tréner Rusov Fabio Capello pripravuje tím na svetový šampionát v Brazílii, v skupine ich čaká Belgicko, Alžírsko a Južná Kórea.

„Rusi potrebujú hrať s podobnými tímami ako Belgicko. Myslíte, že Slováci sú podobní Belgičanom?“ pýtal sa Kozáka jeden z ruských novinárov.

„Keď sa tak zamyslím, máme typologicky obdobné typy v ofenzíve. Hazard, Mertens - my máme Weissa a Stocha. Sú to typologicky rovnakí hráči. Takisto v defenzíve Ján Ďurica a Škrtel sú podobní ako Kompany,“ vravel Kozák, zdvihol prst a dodal.

„Aj kvalitou, aj kvalitou,“ zdupľoval. „Zajtra uvidíte. Hráči, čo som povedal majú určite takú kvalitu, alebo približne takú ako už spomínaní,“ uzavrel Kozák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák: Weiss so Stochom sú podobne dobrí ako Hazard