Slovensko sa pripravuje na Ligu národov. Jeho súper na majstrovstvá sveta

Na snímke slovenskí futbalisti počas tréningu pred pondelkovým priateľským zápasom.
Na snímke slovenskí futbalisti počas tréningu pred pondelkovým priateľským zápasom. (Autor: TASR)
TASR|3. jún 2018 o 19:21

Určite urobím nejaké zmeny v zostave, predpokladám, že ich bude päť, povedal tréner Kozák.

ŽENEVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák urobí pravdepodobne až päť zmien v základnej zostave oproti duelu s Holandskom (1:1).

Kostra tímu v pondelňajšom prípravnom zápase s Marokom (20.00, Ženeva) by však mala zostať zachovaná, v bránke dostane príležitosť Michal Šulla zo Slovana Bratislava.

Maroko môže prekvapiť aj na MS

"Máme tu 23 dobrých a kvalitných hráčov. Určite urobím nejaké zmeny v zostave, predpokladám, že ich bude päť. Kostra tímu však zostane z predchádzajúceho zápasu.

Potrebujem si však vyskúšať širšiu plejádu hráčov pred Ligou národov. Neviem, či sú dvaja z nich v stopercentnom stave a tak sa až po dnešnom tréningu rozhodnem, aká bude základná zostava, nebudem ju prezrádzať v predstihu," povedal Kozák na nedeľňajšej tlačovej konferencii, na ktorej vyzdvihol silu Maroka.

"Videl som ho na videu v piatich-šiestich zápasoch a zapôsobilo na mňa veľmi dobre. O jeho kvalite svedčia posledné výsledky, v ktorých majú úžasnú bilanciu.

Maroko môže prekvapiť aj na majstrovstvách sveta, pretože hrá tímovo. Je to pre nás dobrý súper."

Kozák: Nerád prehrávam

Kozák by rád nadviazal na výkon zo štvrtkového súboja s Holandskom, v ktorom Slováci najmä v prvom polčase riadne potrápili súpera.

"Nerád prehrávam, ale teraz by som bol v prvom rade rád, keby sme nadviazali na zápas s Holandskom. Chlapci sú pred dovolenkami, Maroko sa pripravuje na MS, hráči oboch tímov sú v odlišnej situácii.

Ale verím, že tí naši sa skoncentrujú, a keď dokážu nadviazať na Holandsko, budem spokojný. Bol som prekvapený, koľko ľudí prišlo na zápas Maroka s Ukrajinou.

Verím, že aj atmosféra na našom zápase bude dobrá," zaželal si Kozák.

Pozrite si momentky zo zápasu Slovensko - Holandsko: fotogaléria

3.6.2018

Príprava na Ligu národov

Slovenská reprezentácia odohrala s Marokom zatiaľ jeden zápas a to poriadne dávno - 6. februára 1994 na turnaji v Šarjahu pod taktovkou Jozefa Vengloša podľahla 1:2.

Priamy prenos z pondelkového zápasu Maroko - SR odvysiela televízna stanica JOJ Plus. Rozhodcovia sú domáci Švajčiari - hlavný Lionel Tschudi s asistentmi Raffaelom Zederom a Jeanom Yvesom Wichtom.

V ďalšom asociačnom termíne odohrajú Slováci 5. septembra v Trnave prípravný zápas s Dánskom, o štyri dni neskôr ich čaká premiérové vystúpenie v Lige národov proti domácej Ukrajine.

Druhý súper SR v novej súťaži je Česko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovensko sa pripravuje na Ligu národov. Jeho súper na majstrovstvá sveta