Kovaľov sa s New Yorkom Rangers dohodol na zmluve

TASR|14. aug 2003 o 08:02

New York 14. augusta (TASR) - Hokejový klub zámorskej NHL New York Rangers sa dohodol na novej zmluve s obmedzeným voľným hráčom Alexejom Kovaľovom, ktorý ...

New York 14. augusta (TASR) - Hokejový klub zámorskej NHL New York Rangers sa dohodol na novej zmluve s obmedzeným voľným hráčom Alexejom Kovaľovom, ktorý prišiel do tímu jazdcov z Pittsburghu vo februári 2003. Kovaľov prestúpil do New Yorku spoločne s útočníkom Danom LaCoutureom a obrancami Jannem Laukkanenom a Mikom Wilsonom. New York poslal do Pittsburghu útočníkov Rica Fata a Mikaela Samuelssona a obrancov Joela Boucharda a Slováka Richarda Lintnera.

"Alexej Kovaľov je jeden z popredných hráčov NHL. Jeho kombinácia veľkosti, sily a schopností mu umožňuje hrať v zápasoch dominantnú úlohu. Sme radi, že bude mať veľký podiel na našom úspechu," povedal generálny manažér a tréner New Yorku Glen Sather.

V 78 zápasoch v dresoch Rangers a Penguins zaznamenal Kovaľov 37 gólov a 40 asistencií. Kovaľov už v New Yorku pôsobil v rokoch 1992 až 1999, keď si ho jazdci vybrali v roku 1991 vo vstupnom drafte z 15. miesta. V roku 1994 získal s Rangers Stanleyho pohár.

"Už som to povedal, keď som sa vrátil do New Yorku - som šťastný, že som späť v tomto skvelom tíme. Som presvedčený, že budem hrať dôležitú úlohu spoločne s talentovanými spoluhráčmi v úspešnej sezóne, ktorá nás čaká," povedal Kovaľov.

Ruský krídelník má na svojom konte už 11 sezón v NHL, v ktorých odohral 771 zápasov s bilanciou 278 gólov a 357 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kovaľov sa s New Yorkom Rangers dohodol na zmluve