Košický tréner Čada o Hričinovi a Kriškovi

Tréner HC Rostislav Čada.
Tréner HC Rostislav Čada. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|2. dec 2010 o 00:00

V poslednom kole hokejovej extraligy museli tréneri HC Košice improvizovať v zostave. Vo štvrtom útoku sa premiérovo objavil junior Matúš Chovan a obranca Peter Huba. Košický útok totiž postihla maródka.

V poslednom kole hokejovej extraligy museli tréneri HC Košice improvizovať v zostave. Vo štvrtom útoku sa premiérovo objavil junior Matúš Chovan a obranca Peter Huba. Košický útok totiž postihla maródka, deň pred posledným stretnutím sa spomínal až poltucet útočníkov vyradených z hry.

KOŠICE. Hokejisti Košíc víťazia. Tri body si viezli aj zo Žiliny, kde v útoku zaskakoval obranca Peter Huba a po prvý raz dostal v extralige šancu junior Matúš Chovan. Zranenia postihli Stanislava Grona, Róberta Tomíka, Dušana Pašeka, Ondreja Gmittera, klub pred zápasom so Žilinou zaradil medzi maródov aj Martina Krišku a Tomáša Hričinu, ktorí v poslednom čase hrávali za farmu v Bardejove. O to viac prekvapilo, že v utorkovom kole prvej ligy figurovali Kriška aj Hričina v zostave Bardejova a obaja mu k výhre 4:2 nad Detvou pomohli gólovou asistenciou.

Za Bardejov bez tréningu

"Kriška aj Hričina trénujú aj hrávajú v Bardejove. Deň pred naším zápasom v Žiline ich v Bardejove evidovali ako maródov," rozhovoril sa tréner HC Košice Rostislav Čada. Keďže v Košiciach sa zranili viacerí útočníci, logicky mohli tréneri HC siahnuť po hráčoch, ktorých pred časom poslali do farmy. Klub disponoval informáciou, že zdravotne nie sú v poriadku, no v utorok predsa len v prvej lige hrali. "Nastúpili bez akéhokoľvek tréningu. To si môžu dovoliť v nižšej súťaži, nie však v extralige. Rozprával som sa s trénerom Bardejova, ten ma informoval, ako to bolo s Hričinom aj Kriškom. Bardejov má tak isto väčšiu maródku, takže obaja v utorok proti Detve hrali, hoci predtým bol Kriška chorý a Hričinu trápil chrbát."

Maródka aj na niečo dobrá

Oceliari sa v piatok predstavia na ľade Nitry, ktorá naposledy zdolala Slovan. Chystá sa Čada siahnuť po spomínaných útočníkoch z farmy? "S tréningom už začal Ondrej Gmitter. V Žiline hral v útoku Huba a situácie sa zhostil veľmi dobre. Možnosť dostal aj Matúš Chovan z juniorky a dostane ju aj v Nitre. Situácie, keď máte viac maródov, sú aj niečo dobré, dostanú možnosť tí, ktorí by inak nehrali, aspoň ich máme možnosť vidieť, otestovať. Ak by sme mali problémy, sú tu ďalšie možnosti, môžeme využiť našu farmu," vraví Čada.

Kriška odohral v Košiciach v tejto sezóne 21 zápasov s bilanciou dva góly a päť asistencií, naposledy dostal v extralige možnosť 31. októbra. Hričina nastúpil na 19 zápasov, gól nedal, pri troch asistoval, posledný raz bol v zostave majstra 7. novembra. "Tomáš Hričina bol ešte vlani junior. V košickom drese nedostával toľko priestoru, koľko by vzhľadom na svoj vek potreboval. Preto je pre neho momentálne lepšia alternatíva v podobe Bardejova, kde hrajú tri päťky a on sa dostáva do všetkých herných situácií, aj na presilovky či oslabenia. Vo farme má možnosť presvedčiť trénera Bardejova a sám seba tak, aby sa vrátil do Košíc. To isté sa týka Krišku. To, kedy sa vrátia do Košíc, záleží len od nich."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košický tréner Čada o Hričinovi a Kriškovi