Košickí sršni sa radovali z trofeje

Majstri. Sršni a ich veľká radosť.
Majstri. Sršni a ich veľká radosť. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. máj 2009 o 00:00

Po hokeji, ženskom basketbale a futsale dvíhali majstrovskú trofej v tejto sezóne aj ďalší zástupcovia kolektívneho športu v Košiciach. Včera prebrali trofej vodní pólisti ČH Hornets, ktorí tak obhájili triumf z uplynulého ročníka.

A to dokonca bez straty jediného bodu.

KOŠICE. ČH Hornets získali z 32 kôl 64 bodov, čiže ani raz nezakopli. To je novodobý unikát a potvrdenie skutočnosti, že sršni momentálne EMM extralige kraľujú suverénne. S kádrom, aký majú k dispozícii, na nič iné než na zlaté medaily ani myslieť nemohli.

Dokázali motivovať mužstvo

"Radosť je obrovská, lebo sa hovorí, že obhájiť titul je ťažšie, ako ho získať. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Dokázali sme motivovať mužstvo - čo bola najmä záležitosť trénera - aby si držalo výkonnosť počas celej sezóny. Nebolo to ľahké dosiahnuť, keďže ročník bol dlhý a náročný, lebo sme štartovali aj v európskych pohároch," povedal viceprezident ČH Hornets Miloslav Pinčák.

Tréner skončil vo vode

Košičania si prvenstvo v najvyššej súťaži zabezpečili už v predstihu, ale oslavovali až včera. Po poslednom stretnutí ročníka nechýbalo šampanské, ktorým hráči pokropili nielen cennú trofej, ale aj trénera Róberta Kaida. Kormidelník musel rátať aj s tým, že skončí v tričku a šortkách aj v bazéne. Tak sa aj stalo.

Vlani slávili sršni premiérový titul klubu aj ohňostrojom, tentoraz po prebratí pohára vedenie pripravilo mužstvu oficiálny slávnostný obed, a potom už nechalo hráčov "bez dozoru" funkcionárov oslavovať v jednom košickom podniku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí sršni sa radovali z trofeje