Košickí hokejisti Hrnka a Lapšanský budú v reprezentácii spolu na izbe

Klubový dres nachvíľu vymení za národný. Tomáš Hrnka (vpravo) dostane šancu v reprezentácii.
Klubový dres nachvíľu vymení za národný. Tomáš Hrnka (vpravo) dostane šancu v reprezentácii. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|2. feb 2015 o 00:00

V olympijskom výbere na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni bude mať zastúpenie aj HC Košice.

V olympijskom hokejovom výbere, ktorý sa predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni od 5. do 7. februára, budú mať zastúpenie aj hráči HC Košice. Zatiaľ čo pre Erika Černáka a Tomáša Hrnku pôjde o premiéru v seniorskej reprezentácii, Adam Lapšanský si už národný dres A–mužstva obliekol trinásťkrát.

KOŠICE. Olympijský tím (áčko bude v tom čase hrať Slovakia Cup v Banskej Bystrici) povedie ako hlavný tréner Vladimír Országh a asistentom mu bude Milan Jančuška.

Slovenský tím, v ktorom sa predstavia hráči do dvadsaťpäť rokov, si postupne zmeria sily s hokejistami Talianska, Slovinska a domáceho Rakúska.

Na svoj debut za seniorské národné farby sa už teší košický útočník Tomáš Hrnka, ktorý zaznamenal v aktuálnej sezóne šesť gólov a štrnásť asistencií.

„O pozvánke som sa dozvedel na obede pred zápasom, v deň kedy vyšla nominácia. Volal mi Adam Jánošík a ako prvý mi zagratuloval, takže potom som si to pozrel na internete a potešilo ma to,“ povedal T. Hrnka.

Mladší len o jeden rok

Debutant v reprezentácii Tomáš Hrnka je od svojho tímového kolegu Adama Lapšanského mladší len o jeden rok. Druhý menovaný však už stihol za seniorov s dvojkrížom na hrudi odohrať trinásť zápasov a tak by sa už o nejaké skúsenosti podeliť mohol.

„Budeme sa tam spolu pohybovať a ja s ním budem aj na izbe, takže mi to tam trošku uľahčí. Nejaké veľké skúsenosti od neho nečakám, keďže nemá štyridsať rokov, aby som si od neho všetko zobral k srdcu,“ prezradil s úsmevom Tomáš Hrnka.

Hrnka by sa chcel na turnaji ukázať v čo najlepšom svetle a prípadne aj zabojovať o reprezentačnú miestenku do širšej nominácie pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Českej republike.

„Beriem to tak, že som dostal šancu a budem sa snažiť zahrať čo najlepšie a to, čo by prípadne mohlo byť, to zatiaľ neriešim,“ hovorí dvadsaťtriročný Hrnka.

Vo výbere mladých hokejistov našiel na súpiske aj viacerých bývalých spoluhráčov.

„Sú tam chlapci, s ktorými som bol v projekte reprezentačnej dvadsiatky, napríklad Peťo Čerešňák, Peťo Trška, ale sú tam aj ďalší, na ktorých si hneď nespomeniem. Každopádne sa teším, že sa s nimi uvidím,“ povedal Hrnka.

Nálada je výborná

V kabíne oceliarov je po príchode nového trénera dobrá atmosféra.

„Nálada je výborná a výkony sú lepšie ako tie, čo sme mali pred tým. Pomohlo nám to psychicky a je to také uvoľnenejšie a lepšie sa nám teraz hrá,“ skonštatoval košický útočník, ktorý na drese nosí číslo osemdesiat.

Peter Oremus priniesol do kádra úradujúceho majstra nové tréningové postupy, ktoré zatiaľ prinášajú výsledky.

„Každý tréner má svoje metódy a má niečím špecifické tréningy. Je to pre nás zatiaľ nové a my sa snažíme plniť pokyny trénera na sto percent a v poslednej dobe sa ukazuje, že to funguje,“ povedal T. Hrnka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti Hrnka a Lapšanský budú v reprezentácii spolu na izbe