Košickí hádzanári nechcú byť totálni outsideri

Derby v semifinále. Košičania sa pokúsia favorita potrápiť.
Derby v semifinále. Košičania sa pokúsia favorita potrápiť. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|25. apr 2014 o 00:00

Tatran Prešov sa stretne v semifinále play-off s 1. MHK Košice už v sobotu v Prešove.

Možno je to už trochu fádne, ale naša mužská hádzaná sa stále odieva do zeleno-bielych farieb. A módny trend, ktorý zaviedol medzi tunajšími sedmičkami prešovský Tatran, ešte nejaký čas určite potrvá. „Koňare“ už priviazali zeleno-bielu stuhu na Slovenský pohár a inými farbami zrejme nebude dekorovaná ani trofej pre víťaza extraligy.

KOŠICE. Tatran Prešov sa stretne v semifinále play-off s 1. MHK Košice (prvý zápas je na programe zajtra v Prešove) a keby nepostúpil do finále, aj keď v športe je všetko možné, asi by sa hovorilo o zázraku storočia. Bude to krátky proces, na tri zápasy, alebo Košičania sériu trochu predĺžia?

„Určite by som sa nemohol označiť za športovca, keby sme to s Tatranom dopredu vzdávali,“ vraví aj za svoje mužstvo prezident 1. MHK Košice Martin Farkašovský.

„Vždy je o čo bojovať, aj s takým vysokým favoritom ako je Prešov. Možno je o triedu i viac pred nami, čo sa týka kvality kádra i finančnej zábezpeky, ale každý zápas trvá šesťdesiat minút a my sa pokúsime súpera čo najviac potrápiť, tešíme sa, že si s ním môžeme zahrať kvalitné zápasy. Nechceme ísť do súbojov s Prešovom ako totálny outsider, pokúsime sa byť aspoň trochu konkurencieschopní. Prehrať s Prešovom nie je hanba. Dá sa aj o pätnásť gólov a pritom pri videoanalýze možno zistíte, že ste podali super výkon, oveľa lepší, ako pri prehre o štyri či päť gólov. Ani Tatran však nemusí mať vždy dobrý deň a my sa pokúsime využiť niektoré jeho slabiny, aj to, že nás podcenia. Nechcem predpovedať, aká dlhá bude séria s Prešovom, ale pokúsime sa, aby nebola iba trojzápasová.“

Dlhšia reprezentačná prestávka s jednou nadstavbovou dohrávkou prišla Košičanom vhod, aby sa pred semifinále extraligy s Prešovom dali zdravotne dokopy.

„Určite, prestávka nám po tejto stránke pomohla, aj keď u trojice hráčov pretrvávajú problémy s ramenom. Sezónu síce dohrajú, ale potom to bude treba riešiť, či už operačným zákrokom alebo medikamentmi,“ vraví Martin Farkašovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári nechcú byť totálni outsideri