Košickí hádzanári idú za prípravou do Maďarska

Sportnet|19. jan 2012 o 00:00

Druhá polovica nadstavbovej časti extraligy hádzanárov sa začne v pôvodnom termíne - 4. februára.

Aj keď slovenská hádzanárska reprezentácia skončí svoje účinkovanie na majstrovstvách Európy v Srbsku predčasne, druhá polovica nadstavbovej časti extraligy sa začne v pôvodnom termíne - 4. februára. Aspoň sa do prípravy s klubmi stihnú ešte zapojiť aj hráči národného mužstva.

KOŠICE. 1. MHK Košice v nej musel oželieť jediného hráča, pravú spojku Patrika Hruščáka, ale niektoré absencie, napríklad na turnaji Avas Kupa v Miskolci, spôsobili aj maródi. Napriek tomu, príprava oranžovo-čiernych počas reprezentačnej prestávky prebieha bez väčších komplikácií.

„Väčšinou v domácom prostredí, kde sme sa spočiatku zamerali najmä na kondičnú prípravu. Využívali sme na to okolitú prírodu, terény na Alpinke či Bankove, i moderné fitnes zariadenie,“ vraví asistent trénera A-mužstva Dušan Timko.

Na hernú výkonnosť mužstva sa tréneri bližšie prizreli najskôr v Michalovciach, kde Košičania, ako už tradične, prehrali, a potom na kvalitne obsadenom turnaji v neďalekom Miskolci.

„Tam nám niektorí hráči chýbali, okrem spomínaného reprezentanta Hruščáka aj dlhodobo zranený Patrik Jurko či Martin Štefanisko, ktorého trápila viróza. Možno aj preto sme v konkurencii šiestich mužstiev skončili na štvrtom mieste, keď sme po víťazstve nad Ózdom dvakrát podľahli Rumunom, najskôr v skupine Oradei, a v zápase o tretie miesto aj Satu Mare.“

V utorok absolvovalo momentálne piate mužstvo extraligy ľahšiu zápasovú rozcvičku v Sečovciach, a počas víkendu ho čaká ďalší zaujímavý turnaj na maďarskej pôde.

„Cestujeme do Egeru, na štyri zápasy, dva zohráme v sobotu a dva v nedeľu, opäť s mužstvami z Maďarska a Rumunska, ale budú to iní súperi ako v Miskolci. No určite to bude podobne kvalitný turnaj ako Avas Kupa. Aj tam chceme dať príležitosť niektorým našim mladým odchovancom, ktorí by mohli na jar doplniť extraligový káder.“

Pre Košičanov bude generálkou na extraligu (4. februára o 18.h doma s Michalovcami) pohárový súboj v Topoľčanoch.

„Je to štvrťfinále Slovenského pohára. Hrá sa len na jeden zápas, a napriek tomu, že cestujeme na pôdu súpera, chceli by sme postúpiť medzi finálovú štvorku,“ hovorí Dušan Timko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári idú za prípravou do Maďarska