Košice posilnia Dušan Pašek a Martin Kriška

Syn slávneho otca prichádza posilniť majstrovské Košice.
Syn slávneho otca prichádza posilniť majstrovské Košice. (Autor: TASR/Pavol Ďurčo)
Sportnet|4. máj 2010 o 12:45

V majstrovskom HC dôjde po sezóne, v ktorej Košice získali titul, k hráčskej obmene. Tím opustia mnohí hráči, do mužstva oceliarov pribudnú viaceré nové tváre. Medzi nimi aj hokejoví útočníci Dušan Pašek mladší či Martin Kriška.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.



KOŠICE. V košickom drese si zahrá aj dvadsaťpäťročný útočník Dušan Pašek mladší. Syn niekdajšieho československého reprezentanta sa sťahuje na východ. Odchovanec Slovana Bratislava, ktorý hral naposledy v Skalici, je jednou z nových akvizícií v tíme HC Košice. Pašek odohral v Skalici v poslednej sezóne 54 zápasov, strelil 11 gólov a na 10 prihral. V ročníku 2008/2009 odohral v drese Záhorákov 72 stretnutí s bilanciou 24 gólov a 14 asistencií. "V novej sezóne si bude obliekať náš dres aj Dušan Pašek. Dohodli sme sa na ročnom kontrakte s ročnou opciou," povedal nám generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Útočné rady v Košiciach rozšíri aj dvadsaťpäťročný Martin Kriška. Aj jeho príchod do košického tábora nám Juraj Bakoš potvrdil. Odchovanec Liptovského Mikuláša odohral v Liptove v uplynulom ročníku extraligy len 22 zápasov, v ktorých nazbieral 8 kanadských bodov. Jedenásteho decembra 2009 v súboji so Slovanom nastúpil v extralige posledný raz. Kvôli zraneniu sa potom pre neho sezóna skončila, musel podstúpiť operáciu kolena. Vydarenejšiu mal sezónu 2008/2009, kde v 55 stretnutiach získal 36 kanadských bodov. V kariére budú Košice pre Krišku len druhým klubom, doposiaľ pôsobil len doma - v Mikuláši.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice posilnia Dušan Pašek a Martin Kriška