Košice po prehre v Bourges končia v Eurolige

Langhornová (v žltom) patrila medzi opory Košíc v treťom osemfinále v Bourges.
Langhornová (v žltom) patrila medzi opory Košíc v treťom osemfinále v Bourges. (Autor: TASR)
SITA|9. feb 2011 o 21:09

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice prehrali v rozhodujúcom treťom osemfinále Euroligy na palubovke francúzskeho Bourges a so súťažou sa lúčia.

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice prehrali v rozhodujúcom treťom osemfinále Európskej ligy na palubovke francúzskeho Bourges a so súťažou sa lúčia.

BOURGES/KOŠICE. Košičanky nezačali na palubovke Bourges dobre. Kým sa zorientovali, prehrávali po dva a pol minúte 0:6. Dobrí anjeli nestačili na domáce pod oboma košmi. Potom našťastie predviedli dve rýchle akcie s výbornou finálnou prihrávkou Musovičová s Kupčíkovou a Košičanky boli opäť v hre. Ďalšia päťbodová miniséria posunula Bourges do 7-bodového vedenia - 11:4. Po Joensovej trojke v polovici prvého dejstva sa domáce dostali do svojho dovtedy maximálneho 8-bodového náskoku - 16:8.

Potom sa konečne prezentovala štyrmi bodmi košická podkošová opora Langhornová, pridali sa striedajúce Jalčová a Jurčenková a prvá desaťminútovka sa skončila prijateľnou 4-bodovou stratou 17:21.

Do druhej štvrtiny vtrhli Dobrí anjeli ako uragán. Po piatich bodoch Langhornovej sa prvýkrát v stretnutí dostali v 13. min do vedenia 22:21 a ďalšími 4 bodmi Kupčíkovej ho zveľadili na 26:21. Bourges zaznamenali v druhej štvrtine kôš až po takmer piatich minútach, Digbueovú vzápätí nasledovala trestnými hodmi Miyemová, no trojka Solopovovej nedovolila Bourges ísť opäť do vedenia.

Zverenkám Pierra Vincenta sa v týchto okamihoch vôbec nedarila streľba, najmä pre tvrdú a vytrvalú obranu Dobrých anjelov. Minútu pred polčasovou prestávkou pridala druhú košickú trojku Musovičová (36:27) a hoci v poslednej minúte hádzala Ndongueová 4 trestné hody, premenila len jediný a Dobrí anjeli išli v Bourges do šatní s vyšším náskokom o dva body ako pred 8 dňami - 36:28.

Osembodový polčasový náskok rýchlo stratili

Po prestávke začali obrovským náporom domáce basketbalistky, Dobrí anjeli faulovali a Bourges trestalo najprv z čiary trestného hodu. Košická obrana nestála na pevných nohách a po piatich bodoch Kaltsidouovej Bourges strhlo vedenie opäť na svoju stranu - 39:38. Po koši s faulom a premenenom trestnom hode Miljkovičová zvýšila na 43:38.

Až v 26. min sa prezentovala prvým košom Dupreeová. Ďalších 5 minút však patrilo Košičankám. Najprv dvoma košmi dotiahla Jurčenková, potom sa piatimi bodmi prezentovala Solopovová a Dobrí anjeli v 40. min opäť viedli 49:47. Hoci Salagnacová ešte vyrovnala, Solopovová svojou treťou trojkou pečatila po tretej štvrtine skóre v prospech hosťujúceho družstva - 52:49.

Do štvrtého dejstva síce vstúpili Langhornovej košom Košičanky (54:49), ale po 9-bodovej šnúre, ktorú zakončila trojkou Digbeuová, viedlo v 33. min Bourges 58:54. Oddychový čas Štefana Sviteka Dobrým anjelom pomohol a o minútu po piatich bodoch Langhornovej opäť viedli - 59:58.

Skóre sa aj ďalej menilo ako na hojdačke. V 36. min sa však podarilo Kaltsiduovej streliť dvojbodový kôš a premeniť trestný hod za faul, Miyemová pridala "dvojku" a Joensová dve trojky po sebe a Bourges viedlo 157 sekúnd pred koncom už o 10 bodov - 71:61.

Kupčíková sa snažila zatrúbiť do útoku trojkou, vzápätí jej však rovnakou mincou kontrovala Kaltsidouová. Košičanky už nedokázali nájsť odpoveď na fantastický strelecký výkon Kaltsidouovej v záverečnej štvrtine (celkovo 23 bodov) a podľahli o 11 bodov - 68:79.

Daniel Jendrichovský (generálny manažér Dobrých anjelov Košice): "Z našej strany určite bola snaha, súper bol však o kúsoček lepší. V závere dokázali hráčky Bourges premeniť ťažké strelecké pozície a zaslúžene zvíťazili. Opäť sme boli 32 minút lepším tímom, no basketbal sa hrá na 40 minút. Nastrieľať v Bourges 68 bodov je určite výborný výkon, ale v druhom polčase sme inkasovali neuveriteľných 51 bodov. Zápas nevyšiel jednej z našich kľúčových opôr Dupreeovej, ktorá zaznamenala len dva body a jej koše nám chýbali. Navyše v závere urobila niekoľko hrubých chýb v ofenzíve."

Štatistika - 3. zápas osemfinále EL:

Bourges Basket - Dobrí anjeli Košice 79:68 (21:17, 7:19, 21:16, 30:16)

Zostava a body Bourges: Kaltsidouová 23, Ndongueová 14, Joensová 12, Miyemová 9, Lardyová 2 (Miljkovičová 9, Digbeuová 6, Salagnacová 4, Burgrová 0).

Zostava a body Košíc: Langhornová 20, Kupčíková 18, Solopovová 13, Musovičová 7, Dupreeová 2 (Jurčenková 6, Jalčová 2, Hricková 0).

TH: 24/14-12/11, trojky: 7:5, osob. chyby: 16:24.

Prvý zápas: 76:68:, druhý zápas: 54:61, do štvrťfinále EL postúpili hráčky Bourges Basket.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Košice po prehre v Bourges končia v Eurolige