Košice o prvej výhre rozhodli až v predĺžení

Košická radosť po 1. góle.
Košická radosť po 1. góle. (Autor: SITA/Ivan Fleischer)
Sportnet|7. mar 2012 o 20:48

V úvodnom štvrťfinálovom stretnutí play-off hokejovej extraligy sa favorizované Košice s Banskou Bystricou riadne natrápili.

KOŠICE. Banská Bystrica mala veľmi dobrý vstup do prvého stretnutia série. Už v 1. min pohrozil Kútny. V 9. min musel po Sýkorovej strele zasahovať Hylák a košický brankár mal potom prácu aj po zakončení Hlinku. V 15. min prišla pohľadná akcia "baranov", Kristoffersson naservíroval puk Jokilovi a ten otvoril účet štvrťfinálového stretnutia.

Až potom prišla prvá vážnejšia možnosť Košíc, ale Hvila trafil len do bočnej siete. V závere prvej tretiny sa ešte o vyrovnanie pokúšal Gron.

Domáci sa dočkali na začiatku druhej tretiny, keď v presilovke Kristek vyrovnal na 1:1. Pri hre štyroch proti štyrom nepríjemne vystrelil spomedzi kruhov Spilar. V 28. min prišla presilovková spolupráca hostí, Hlinka našiel Jabrockého a ten pohotovo zakončil - 1:2. Iba 56 sekúnd potrebovali "oceliari" na vyrovnanie, Jenčík strelou po ľade medzi Chorošunove betóny vyrovnal na 2:2. Brankár hostí potom len reflexívne vyrazil Miklíkovu strelu.

V 48. min "barani" opäť vyhrávali, keď Pulliainen prekonal Hyláka. V polovici tretej tretiny Košičania vyrovnali, Miklík z otočky trafil ľavý horný kút Chorošunovej bránky. Vzápätí mohli ísť domáci do vedenia, štvrtý gól mal na hokejke Bartoš, ale Chorošun bol proti. Nepresadil sa ani Miklík.

V 23. sekunde predĺženia rozhodol o víťazstve domácich v presilovke Kolba.

Hlasy po zápase

Miroslav Ihnačák, tréner Košíc: "Boli sme v kŕči, chlapci slabo korčuľovali. V druhej tretine sa to zlepšilo, v závere mali moji zverenci šťastie, keď využili presilovku štyroch proti trom."

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: "Prvú tretinu sme boli aktívnejší, mali sme šance, ale žiaľ, dali sme iba jeden gól, čo bolo málo. Je nám ľúto, že sme nedokázali v zápase udržať trojnásobné vedenie. Prehra nás mrzí, neboli sme ďaleko k úspechu."

Marek Kolba, autor rozhodujúceho gólu Košíc: "Bola to gólová strela, takže môžem povedať, že mi sadla. Brankár sa presúval, keďže si asi myslel, že Michel Miklík už vypáli. On mi to však posunul na stranu a trafil som to presne medzi nohy. Prvý zápas je vždy ťažký, predovšetkým na psychiku a myslím si, že zajtra začneme lepšie. Teší ma tento gól, ale musím povedať, že to bola práca celého mužstva."

Michal Grman, kapitán B. Bystrice: "Ak chceme tento výkon zopakovať a prehrať, tak netreba meniť nič, ale ak chceme vyhrať, tak musíme zmeniť najmä prístup jednotlivcov k zápasu."

ico

Fakty

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3 po predĺžení (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0) - stav série 1:0

Góly: 21. Kristek (P. Bartoš, Homer), 29. Jenčík (Michel Miklík), 50. Michel Miklík (Jenčík), 61. Kolba (Michel Miklík, Hvila) - 15. Jokila (Kristoffersson, Ján Sýkora), 28. Jabrocký (Miroslav Hlinka, Bambúch), 48. Pulliainen (Heizer, M. Grman)

Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, P. Grečko - Gajan, M. Korba, 4438 divákov

Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Hvila, Pašek - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan.

Banská Bystrica: Chorošun - Novajovský, M. Grman, Brňák, Cebák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - T. Hričina, Češík, M. Kokavec - L. Novák, R. Heizer, Pulliainen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice o prvej výhre rozhodli až v predĺžení