Košice chcú pred vypredaným hľadiskom konečne vyhrať

Košický útočník Milan Kolena takto prenikal v prípravnom zápase cez obranu Slovana.
Košický útočník Milan Kolena takto prenikal v prípravnom zápase cez obranu Slovana. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|22. aug 2014 o 19:02

Nie je poverčivý typ, čo by si pre šťastie dával pred zápasom hokejku do záchodovej misy.

Hokejová Liga majstrov - dnešný program A - skupiny

  • 17,30: Košice – Kärpät Oulu

  • 19,30: Kolín Haie – Liberec

BRATISLAVA. Košice v úvodnom zápase Ligy majstrov tesne prehrali, podľa ich trénera Antona Tomka však boli v Kolíne korčuliarsky lepšie. „Aspoň bod sme si zaslúžili,“ mrzela ho prehra 1:2. V piatok analyzoval video zo zápasu Liberec – Kärpät Oulu (3:4).

V sobotu bude pravdepodobne vypredaná Steel aréna hnať jeho hráčov k prvému víťazstvu v Lige majstrov práve proti fínskemu majstrovi z Oulu.

„Tí budú korčuliarsky dominovať. Musíme častejšie a presnejšie strieľať. Keď si pred strelou hráč zbytočne zamieša puk, brankár i obrana získava čas, ktorý im nesmieme dožičiť,“ dodal kouč Košíc. On i mužstvo by sa už radi zbavili napätia z negatívnej série. K šiestim prehrám v príprave pridali ďalšiu v Lige majstrov.

„V Kolíne sme mohli pokojne kliatbu zrušiť. Domáci neboli až takí agresívni v osobných súbojoch, ako ich predchádzala povesť. Vydarilo sa nám dosť sľubných kombinácií.“ Podľa neho sa Kolínčania v poslednej tretine pri tlaku Košíc strachovali o výsledok.

Proti Oulu hral ešte v drese Slovana

Kolena patril v zápase v Kolíne k najlepším. Pripravil gól Bicekovi, ale mužstvo nezastavilo sériu prehier.

„V sobotu proti Fínom už musíme zlomiť streleckú nemohúcnosť. Počul som, že hľadisko bude plné, chceme si získať fanúšikov,“ povedal 20–ročný útočník Milan Kolena, ktorý si vlani v drese Slovana zahral prípravný zápas s Kärpätom v Oulu.

„Prehrali sme vtedy celkom jednoznačne, súper nás rozobral. Teraz im to nesmieme dovoliť, hlavne sa musíme viac tlačiť do bránky,“ vraví bývalý reprezentant dvadsiatky.

Na poslednom šampionáte vo švédskom Malmö hral spolu s ďalším Košičanom – obrancom Erikom Černákom.

V letnom drafte skončil napriek smelším očakávaniam mimo NHL, v juniorskom tíme Green Bay Gamblers. „Nerozhodilo ma to, na NHL ešte nemyslím, základ je vybojovať si stabilné miesto v Košiciach. S Jirkom Bicekom a Češíkom sme si v Kolíne rozumeli,“ dodal fyzicky disponovaný útočník.

Nestráca pokoj

„Milan je nepochybne talent, no ten musí podporiť tvrdou prácou. Hlavne zlepšiť pohyb,“ myslí si tréner.

Martinský rodák Kolena sa v košickej kabíne cíti dobre. „Sú tu skúsení hráči so šikovnými rukami. Potrebujeme sa po tvrdšej letnej príprave uchytiť strelecky, potom príde na hokejky ľahkosť,“ nestráca pokoj Kolena.

Jeho spoluhráčovi z dvadsiatky Martinovi Réwayovi sa v drese Sparty v Lige majstrov darilo vo štvrtok viac. Na víťazstve v Kuopio 5:4 po nájazdoch sa podieľal dvoma asistenciami, gól Sparty pridal aj Žilinčan Cingeľ. V bránke Sparty chytal ďalší Slovák Rastislav Staňa. Tomáš Záborský premenil v drese IFK Helsinki rozhodujúci nájazd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Košice chcú pred vypredaným hľadiskom konečne vyhrať