Košičanovi Kiselovi sa v Slavii Praha darí

Comeback. Slovenský legionár  Karol Kisel (uprostred) je oporou zošívaných.
Comeback. Slovenský legionár Karol Kisel (uprostred) je oporou zošívaných. (Autor: tasr)
Sportnet|30. aug 2012 o 00:00

Karol Kisel, bývalý slovenský reprezentant, uvažoval, že definitívne skončí s futbalom. Napokon ale prijal ponuku Slavie Praha.



PRAHA. Niekedy neradno urobiť na prvý šup vážne rozhodnutie. Lepšie je počkať, nechať si všetko prejsť hlavou ešte raz.

Tak to urobil aj Karol Kisel, bývalý slovenský reprezentant, ktorý po návrate z Austrálie (účinkoval v FC Sydney) uvažoval nad tým, že definitívne skončí s futbalom a bude sa venovať tomu, čo vyštudoval (absolvent práva). Napokon ale prijal ponuku Slavie Praha a zdá sa, že urobil veľmi dobre.

Aj napriek tomu, že má 35 rokov, zatiaľ v najvyššej českej súťaži vyniká a je značnou oporou svojho tímu.

Hráč aj manažér

Košický rodák a odchovanec Lokomotívy sa do Slavie vrátil po ročnej pauze a podpísal s ňou kontrakt na jednu sezónu. Predtým strelil v jej farbách sedem gólov a bol i kapitánom.

Práve líderské schopnosti robia z tohto hráča ústrednú osobnosť, čo dokazuje od začiatku ročníka.

„Som rád, že ma ešte prehovorili, pokračujem na ihrisku a okrem toho pôsobím v klube aj vo funkcii manažéra mládeže,“ uviedol východniar.

Predtým bol v kontakte i so Spartou, ale tam prichádzala do úvahy iba pozícia manažéra.

„Teraz je to časovo náročnejšie, ale nesťažujem sa, baví ma to. Ak by som pracoval aj neskôr pri futbale, tak toto je dobrá štartovacia pozícia,“ pripomenul stredopoliar s bohatou kariérou, ktorý zažil krásne obdobie, hoci v ťažkých časoch, v Slavii.

Takže jeho comeback sa udial do známeho prostredia a navyše sa stále tešil obľube nielen u spoluhráčov, ale i fanúšikov.

“Slavia bol jediný klub, ktorý ma mohol prehovoriť k tomu, aby som hral. Takže aj preto som ešte odložil pozíciu právnika.“

Vzor pre mladých

S trénerom Petrom Radom si výborne rozumie, pozdávajú sa mu tréningy i štýl hry. Karol je na prekvapenie aj najlepším strelcom s piatimi gólmi, pričom naposledy zaťažil konto Brna dvoma zásahmi. Nič ale nepreceňuje.

„Bolo dobre, že sme prvým víťazstvom v sezóne potešili našich priaznivcov,“ poznamenal borec, ktorý má výbornú bilanciu po piatich dueloch.

„Je to vždy aj o šťastí a o tom, či prihrávky nájdu správneho adresáta. Mne to vychádza,“ dodal skromne borec, ktorý sa vyhupol po predohrávanom zápase minulý týždeň s Brnom na líderskú pozíciu medzi kanoniermi a ktorý doslova vtedy pobláznil fanúšikov. Mladším spoluhráčom ukázal, ako treba bojovať a vyhrávať.

Inak, je zaujímavé, že na súpiske sú aj ďalší bývalí hráči z Košíc. Okrem neho a známeho brankára Čontofalského aj Cicman, Juhar a Čonka.

„Je to taký paradox a bavili sme sa o tom v šatni. Pravdaže, sme hrdí na to, že sme to dotiahli až sem. Podstatné ale je, aby sme naďalej hrali kvalitný futbal, neinkasovali lacné góly a vpredu sa nám začalo ešte viac dariť. Iba tak prídu body, po ktorých prahneme,“ dodal Karol Kisel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanovi Kiselovi sa v Slavii Praha darí