Košičania dnes hrajú v Banskej Bystrici

Cestujú pod Urpín. Odvetnú časť MFK štartuje v B. Bystrici.
Cestujú pod Urpín. Odvetnú časť MFK štartuje v B. Bystrici. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|27. sep 2014 o 00:00

Košičanov čaká v sobotu zápas futbalovej Fortuna ligy u tabuľkového suseda pod Urpínom.

KOŠICE. Pre mnohých šťastná sedmička ovenčila aj košických futbalistov, ktorí ju vrátane dvoch pohárových triumfov v Námestove a Tvrdošíne víťazne zavŕšili na myjavských kopaniciach (s Myjavou 2:0) a tak uzavreli prvú časť Fortuna ligy.

Tá odvetná je na programe počas tohto víkendu a Košičanov v sobotu čaká pod Urpínom banskobystrická Dukla.

"Radi by sme v nastúpenom trende pokračovali ďalej. Navyše vojakom máme čo vracať, veď ešte v júli naštartovali našu negatívnu sériu (domáca prehra 1:2), po ktorej sme sa ocitli na samom chvoste. Našťastie, toto už máme za sebou, nastal obrat a teraz chutí futbal všetkým oveľa viac než to bolo v strede leta,“ nerád spomína na nepodarený vstup do tohto ročníka vedúci tímu Roman Šimko.

Vyrušili sme ho, keď venoval svojej dvojtýždňovej ratolesti, malej Romanke, posledné chvíle pred cestou za súperom. Akoby to cítila, že tato ide preč na dlhšie.

“Aj keď to do srdca Slovenska nemáme ďaleko, nič nechceme podceniť. Prespíme na Donovaloch, kde si na čerstvom vzduchu okysličíme krv ako povolený doping. Bystričania naposledy zdolali Ružomberok 3:1 a patria spolu s nami do pätice jedenásťbodových tímov z dolnej polovice tabuľky. Poznáme spôsob ich hry a neveríme, že v ňom nastanú podstatnejšie zmeny i keď na poslednú chvíľu ešte káder doplňujú. Vychádzajú zo zabezpečenej obrany, za ktorou vládne istota v podobe brankára Boroša. Oproti poslednému výjazdu sme na tom už lepšie. Mužstvo je takmer kompletné s výnimkou Erika Pačindu. Ten stále netrénuje, jeho zranenie si vyžaduje pokoj a najbližšie ho čaká magnetická rezonancia, aby sa stanovil ďalší postup jeho liečby. Ostatní hráči sú v pohode a na tréningoch prejavovali dostatok vitality na to, aby sme mohli dúfať v ďalší bodový zápis,“ optimisticky nazeral na momentálnu atmosféru v mužstve trénera Radoslava Látala jeho vedúci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania dnes hrajú v Banskej Bystrici