Krásne akcie aj efektná penalta. Žilina deklasovala súpera

Radosť futbalistov MŠK Žilina po strelenom góle.
Radosť futbalistov MŠK Žilina po strelenom góle. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. júl 2021 o 20:37 (aktualizované 8. júl 2021 o 21:23)

Staňo: Chalani potešili slovenského fanúšika.

Európska konferenčná liga - 1. predkolo, 1. zápas

MŠK Žilina - FC Dila Gori 5:1 (2:0)

Góly: 6. Anang, 25. Ďuriš, 56. Bičachčjan (z 11m), 64. Ďuriš, 82. Jibril - 84. Nemsadze.

Rozhodovali: Farrugia - Camilleri, Spiteri (všetci Malta)

ŽK: Kaprálik, Paur, Gono - Alef, Etou.

MŠK Žilina: Petráš – Rusnák, Minárik, Kiwior, Anang – Gono, Fazlagič (67. Myslovič), Bičachčjan (57. Bernát) – Kaprálik (67. Goljan), Paur (57. Bernát), Ďuriš (81. Jambor)

FC Dila Gori: Gugešašvili – Alef, Etou, Maisašvili, Wanderson (65. Nemsadze) – Bidzinašvili, Nondi – Mosiašvili (58. Chitešvili) – Gudušauri, Kapanadze (76. Zubak), Kamara (66. Bugridze)

BRATISLAVA. Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili vo štvrtkovom domácom úvodnom zápase 1. predkola Európskej konferenčnej ligy nad FC Dila Gori 5:1. 

Predviedli krásne kombinačné akcie a tiež boli efektívni v koncovke. Dvoma gólmi sa zaskvel Dávid Ďuriš a efektnou penaltou po vzore Antonína Panenku aj arménsky záložník Vahan Bičachčian. 

Okrem nich sa v žilinskom drese presadili aj dvaja africkí hráči. Skóre duelu otvoril ghanský obranca Benson Anang a z pohľadu domáceho tímu ho uzavrel striedajúci útočník Taofiq Jibril z Nigérie.

V drese hostí už len znížil parádnou strelou Andro Nemsadze. Odveta je na programe v stredu 15. júla o 19.00 h na ihrisku gruzínskeho tímu. Víťaz tohto dvojzápasu nastúpi proti cyperskému FC Apollon Limassol. 

Štatistiky zápasu MŠK Žilina - FC Dila Gori.
Štatistiky zápasu MŠK Žilina - FC Dila Gori. (Autor: SofaScore)

Vydarené kombinácie, no aj šance súpera 

Už prvé sekundy zápasu ukázali, že Žilina bola právom pasovaná do úlohy favorita. Zverenci Pavla Staňa boli lepší na lopte, vyspelejší v kombinačnej hre a hostia zaostávali aj v pohybe.

Už po šiestich minútach hry išla Žilina do vedenia po peknej kombinačnej akcii. Kaprálik dokázal spracovať dlhý pas a prihral pod seba Paurovi. Ten už bol v streleckej pozícii, no ešte posunul loptu do ľavej strany, odkiaľ skóroval Anang.

V 13. minúte utiekol opäť Kaprálik, hľadal pred bránkou Ďuriša, ale obrana hostí odvrátila loptu do bezpečia. Až po tomto momente sa Gruzínci prebrali. Zahrozili aj pred bránou Žiliny, ale Gudušauri tesne minul.

Žilina potom strelila druhý gól. Opäť to bol Kaprálik, ktorý prihral Ďurišovi a ten nemal problém poslať loptu do siete - 2:0.

Druhá časť prvého dejstva už zastihla v lepšom svetle hostí, ale Kamara trafil iba žrď a nevyužité zostali aj šance Gudušauriho a Kapanadzeho.

Diváci videli parádne góly 

Po prestávke začala Žilina opäť aktívnejšie a už po desiatich minútach mala k dispozícii pokutový kop. Bičachčjana zastavil nedovolene Etou a faulovaný hráč z bieleho bodu nezaváhal - 3:0.

To už domáci dominovali, hostia sa čoraz ťažšie dostávali za polovicu ihriska. Domáci svoju prevahu gólovo vyjadrili v 64. minúte, keď Ďuriš technickou strelou dal svoj druhý gól v zápase.

V 82. minúte skórovali Žlinčania po piaty raz, center Bernáta poslal do siete Jibril. Posledné slovo však napokon mali hostia, keď v 84. minúte napriahol z 30 metrov Nemsadze a výstavným gólom spečatil skóre zápasu.

Hlasy po zápase:

/zdroj: RTVS/

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Tešíme sa z výsledku, hrali sme proti kvalitnému súperovi, nechceli sme ho podceniť. Som rád, že sa nám podarilo streliť góly. Od začiatku sme diktovali tempo hry a pomohli nám rýchle góly. Súper ukázal kvalitu, mal dobré momenty aj šance. Nedúfal som, že vydržíme v tejto horúčave v takomto tempe celý zápas. Chalani potešili slovenského fanúšika."

/zdroj: klubový web/

Vahan Bičachčian, hráč Žiliny: "Na penaltu som si veril, i keď brankár mi vravel, že vie, kde to idem kopnúť. Som rád, že som takto pomohol tímu, lebo stále pracujeme naplno a túto výhru si zaslúžime. Toto mužstvo je jeden skvelý kolektív, užívame si každé jedno stretnutie a som na všetkých patrične hrdý.

Štvorgólový náskok vyzerá dobre, no všetci sme profesionáli a vieme, že nás v Gruzínsku nečaká nič ľahké. Musíme sa dobre pripraviť a hrať tam ešte lepšie ako doma. Verím, že sa po zápase budeme radovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Krásne akcie aj efektná penalta. Žilina deklasovala súpera