Kolba vo finále dohral, je po operácii ramena

Marek Kolba.
Marek Kolba. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|10. apr 2012 o 18:49

Zranenie kľúčnej kosti vyradilo obrancu HC Košice Mareka Kolbu z ďalších bojov vo finálovej sérii.

KOŠICE. Obranca slovenského hokejového majstra HC Košice Marek Kolba už spoluhráčom vo finále Slovnaft play off nepomôže.

Po zranení kľúčnej kosti v druhom finále proti Slovanu Bratislava už absolvoval operáciu a sezóna sa pre neho skončila predčasne.

"Približne v polovici prvej tretiny som nastreľoval puk z priestoru pri ich striedačke a Michal Dobroň ma tam čisto dohral. Klasický, čistý súboj, akých som zažil v kariére milión. Problém bol v tom, že sa mi posunul ramenný chránič a narazil som tak priamo, bez akejkoľvek ochrany. Jednoducho veľká smola. Okamžite som pocítil, že mi v ramene niečo peruje. Kľúčna kosť mi vyletela v mieste, kde sa opiera o rameno. Roztrhali sa tam väzy a už v prvej chvíli som vedel, že je zle," cituje Kolbu oficiálna internetová stránka majstra.

Operácia znamená ukončenie sezóny 32-ročného obrancu. "Po vizite mi pán primár povedal, že ma čaká osemtýždňová pauza a potom mi budú vyberať nejaké drôtiky, ktoré mi tam vložili. Bude to teda dlhšia rehabilitácia," dodal Kolba.

Do Bratislavy s Gajdošom a Slimákom

Z košických zadných radov vypadol stabilne hrajúci bek, ktorý mal na konte už 22 kanadských bodov. Košičania teda musia situáciu riešiť operatívne.

„Do druhého zápasu už naskočil Martin Gajdoš. Ten bude hrať aj na Slovane. S mužstvom pôjde o Bratislavy i Peter Slimák a pripravuje sa s nami aj Milan Takáč z farmy v Bardejove,“ dodal asistent trénera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kolba vo finále dohral, je po operácii ramena