Kližan vyhral v Marakeši štvorhru

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. mar 2012 o 16:03

V dueli o štvrtý titul na ATP Challenger Tour nastúpi v dvojhre proti Hanescovmu Adrianovi Ungurovi.

V dueli o štvrtý titul na ATP Challenger Tour nastúpi proti Hanescovmu Adrianovi Ungurovi.

MARAKEŠ. Slovenský tenista Martin Kližan so Španielom Danielom Muňozom-De La Navom sa stali víťazmi štvorhry na antukovom challengeri v marockom Marakeši (dotácia 30.000 eur).

Vo finále si poradili so španielsko-argentínskym párom Inigo Cervantes, Federico Delbonis po trojsetovej bitke 6:3, 1:6 a 12:10 v tzv. supertajbrejku.

Kližan sa v Marakeši prebojoval aj do finále dvojhry. Víťaz minulotýždňového turnaja v Rabate si v semifinále ako nasadená šestka poradil s dvojkou "pavúka" Rumunom Victorom Hanescom v dvoch setoch 7:5 a 6:4.

Zverenec trénera Karola Kučeru natiahol víťaznú sériu v Maroku už na deväť zápasov.

V dueli o štvrtý titul na ATP Challenger Tour nastúpi v sobotu proti Hanescovmu krajanovi tretiemu nasadenému Adrianovi Ungurovi. Kližan má v Marakeši už teraz istú prémiu 2500 eur a 48 bodov do rebríčka ATP Entry.

Slovenský daviscupový reprezentant po postupe do druhého singlového finále v priebehu týždňa netajil spokojnosť.

"Dnes to bol náročný zápas. Hlavne v prvom sete fúkal veľmi silný vietor. Vyšiel mi začiatok, po dvoch brejkoch som si vybudoval náskok 5:1, no Hanescu v ďalších minútach vyrovnal na 5:5. Potom som však zamakal a dotiahol prvý set do úspešného konca. V druhom dejstve som ho brejkol hneď v prvom geme a potom som si super držal servis až do konca. Hanescu mal pri mojom podaní veľké šance, no zvládol som to. Teším sa na sobotňajšie finále. Bude to opäť ťažký zápas, pretože Ungur je kvalitný antukár," povedal pre TASR slovenský Tenista roka 2011.

ico

Výsledky:

dvojhra - semifinále:

Martin KLIŽAN (6-SR) - Victor Hanescu (2-Rum.) 7:5, 6:4

štvorhra - finále:

Martin KLIŽAN, Daniel Mužoz-De La Nava (SR/Šp.) - Inigo Cervantes, Federico Delbonis 6:3, 1:6, 12:10

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan vyhral v Marakeši štvorhru