Kližan niekedy vyzerá, že sa mu nechce, hovorí tréner Damm

Martin Kližan má talent, vraví tréner Martin Damm.
Martin Kližan má talent, vraví tréner Martin Damm. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|18. jan 2015 o 18:31

Slovenská mužská tenisová jednotka obhajuje na Australian Open lanské tri kolá. Martin Kližan je po dvoch rokoch znovu nasadený a má slušnú príležitosť obhájiť body.

MELBOURNE. V Brisbane a Sydney odohral štyri zápasy s ťažkými súpermi, takže má za sebou 10 súťažných setov. Tréner Martin Damm nebol nespokojný, ale ani nadšený.

„Som rád, že vyhral dva ťažké zápasy v Brisbane a uhral štvrťfinále. S Melzerom prehrával set a 0:3, s Dolgopolovom odvrátil šesť mečbalov. S Dimitrovom mohol hrať aj tesnejšie, ale Bulhar má ozaj dobrú formu,“ vravel tréner.

„Viac som čakal od Sydney, kde rýchlo podľahol Troickému, ale ten mu nikdy nesedel a Srb napokon vyhral celý turnaj.“

So zverencom prileteli skôr do Melbournu a mali viac času na pokojnú prípravu.

„Tohto roku sú dvorce veľmi rýchle, čo Martin nemá rád, vyžadujú si extra sústredenosť, musí byť nachystaný na returny, lepšie reakcie, pohyb. Ale keďže vlani tu zdolal bombardéra Isnera, mal by to už poznať a viac si veriť. Ito je na 1. kolo súper, cez ktorého sa dá prejsť. Šanca tu je.“

woda2805_r5149.jpg

Tréner Martin Damm. FOTO SME - Vladimír Šimíček

Woodbridge nezávidel trénerovi

Kližan síce v Brisbane odvrátil šesť mečbalov Dolgopolova, ale nemuselo k nim vôbec dôjsť. Martin podával na víťazstvo v druhom sete, a túto možnosť premárnil.

. Keď potom otočil 2:6 v tajbrejku a vyrovnal na 1:1 na sety, namiesto oduševnenia a povzbudenia znovu nekoncentrovaný prehrával 2:4. Dolgopolov v ten deň tiež rozdával darčeky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan niekedy vyzerá, že sa mu nechce, hovorí tréner Damm