Kežmarok ani Stará Ľubovňa nebodovali

Richard Hudeček|10. nov 2015 o 00:00

Extraliga volejbalistov i volejbalistiek pokračovala ďalšími zápasmi.

STARÁ ĽUBOVŇA, KEŽMAROK.

KV MŠK Oktan Kežmarok – VK Slávia EU Bratislava 1:3 (-18, -21, 20, -10)

V Kežmarku bol volejbalový sviatok. V šlágri 8. kola extraligy privítali domáce Kežmarčanky úradujúceho majstra zo Slávie Bratislava. Domáce začali zápas zakríknuto najmä na prihrávke a nevedeli sa presadiť ani na sieti.

Druhý set už bol vyrovnanejší, diváci videli krásne a dlhé výmeny. Koncovku lepšie zvládli Bratislavčanky a vyhrali druhý set 25:21.

V treťom sete domáce podali výborný výkon, keď na začiatku prehrávali 1:5, ale potom obetavou hrou zvrátili priebeh setu a dokázali ho vyhrať 25:20. Vo štvrtom sete už Bratislavčanky dominovali a zaslúžene vyhrali.

Jozef Bréda (tréner Kežmarku): „Nastúpili sme do zápasu s prílišným rešpektom, trvalo nám celé dva sety, kým sme sa dostali do tempa. Hoci sme vyhrali tretí set, v jeho závere sa Slávia chytila a perfektným podaním vo štvrtom sete nám nedali šancu zdramatizovať zápas.“

VKM St. Ľubovňa – VK KDS Šport Košice 1:3 (-19, 22, -15, -13)

Ján Senko (tréner St. Ľubovne): „V tomto zápase bol favorit jednoznačný a takto sme aj tento zápas začali. Hrali sme ustráchane, nedôrazne na podaní a s mnohými chybami na príjme počas celého zápasu. Iba v druhom sete sme hrali viac srdcom a chlapci ukázali, že volejbal hrať vedia. Gratulujem súperovi, ktorý okrem druhého setu bol v zápase jednoznačne lepší.“

VK Spartak UJS VKP Komárno – VKM St. Ľubovňa 3:0 (22, 23, 17)

Domáci v dohrávke 2. kola narazili na húževnatého súpera, ktorý viac ako dva sety odolával tlaku Komárna. Stará Ľubovňa získala v prvom sete vedenie 14:12, Komárno neustále len doťahovalo.

Zmenilo sa to až od stavu 21:21, kedy domáci natiahli svoj náskok na 23:21 a napokon získali aj prvý set vo svoj prospech.

Ten druhý bol ešte dramatickejší. Domáci síce viedli 9:5, po oddychovom čase hostí však Stará Ľubovňa začala otáčať a aj sa jej to podarilo. Viedla 19:16 a neskôr aj 21:17, no potom domáci zapli na vyššie obrátky. Otočili sériou šiestich bodov v rade na 23:21 a už nenechali nič na náhodu a získali aj druhý set.

V treťom sa rýchlo dostali do vedenia 4:0 a nenápadne svoj náskok zveľaďovali, až narástol na 16:8. Keď zverenci Daniela Oravca viedli už 21:10, trochu poľavili, čo však hostia využili len na skorigovanie nepriaznivého vývoja. Domáci tak nestratili ani set a podľa predpokladov zvíťazili nad bojovným a sympatickým celkom zo Starej Ľubovne.

Ján Senko (tréner St. Ľubovne): „Škoda hlavne prvých dvoch setov, kedy sme boli blízko k zisku aspoň jedného. Najmä v tom druhom, sme viedli o štyri body, no, žiaľ, zlyhali sme útočne, rovnako ako aj v prvom sete, kde sme sa sami „povyhadzovali“. Domáci boli hrateľní, mohli sme získať aspoň jeden bod. Nepodarilo sa nám to však, teraz sa už sústredíme na sobotný duel proti Trenčínu, dúfam, že ho vyhráme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarok ani Stará Ľubovňa nebodovali