Keď je brankár jazýčkom na váhach

Premenený pokutový kop z kopačky M. Semana.
Premenený pokutový kop z kopačky M. Semana. (Autor: Dominik Pračko)
Sportnet|27. aug 2012 o 00:00

V druholigovom futbalovom zápase Partizán Bardejov vyhral nad MFK Dubnica nad Váhom 3:1 po veľmi zaujímavom priebehu.

Viac ako pol hodinu viedli hostia, no domáci otočili výsledok až po takmer 70 minútach.

BARDEJOV. Považania disponujú azda najmladším kolektívom v súťaži s niekoľkými mládežníckymi reprezentantmi.

Rýchlosťou a solídnou futbalovou technikou poriadne preverili domácich, ktorí za dobrý výsledok môžu vďačiť najmä brankárovi Jánovi Čikošovi-Pavličkovi, ktorý nedovolil hosťom po druhýkrát získať vedenie v zápase.

„Udialo sa to veľmi rýchlo. Videl som, ako ide hráč s loptou priamo na mňa v pokutovom území. Ešte dobre, že si vybral tú stranu ako ja, takže som mal loptu v náručí. Nejaké veľké majstrovstvo v tom nie je. Už cez polčas sme si v kabíne povedali, že ten zápas musíme vykopať či už futbalovo alebo srdcom. Celé mužstvo zabralo, bola tam štandardka a otočili sme to. Palša má preto kapitánsku pásku na ruke, že to v pravú chvíľu zobral na seba. Hostia majú mladých chlapcov, sú behaví, robili nám problémy. Bol to veľmi dobrý súper.”

Kormidelník Bardejova Rastislav Kica nezakrýval, že v prvom polčase nestačili zachytávať pohyb súpera a viacerí hráči boli zrelí na striedanie.

„Už v prvom polčase boli Azevedo Dyjan i Grohoľ pri čiarach zakríknutí, tak som ich prehodil. Po prestávke sa vrátili na svoje miesta a ich výkon gradoval. Dôležité bolo, že Čikoš chytil čistú šancu súpera, podržal mužstvo a náš druhý gól, to bol taký reštart čiarových hráčov. Po hodine výmena priniesla oživenie. Pri dnešnej teplote som mal obavy, či to zvládneme proti rýchlonohým mladým. Vedel som, že Kuhajdík a Kundra, aj keď odviedli dobrý výkon, to nedokážu celý zápas, zmena mužstvu prospela.”

Mohli ísť do vedenia

Impulzívny tréner Dubnice Peter Gergely najmä v prvom polčase spontánne reagoval na dianie na trávniku.

„Zápas sme mali v rukách až do penalty, ktorá bola nieže veľmi prísna, ale mimoriadne prísna. Domácich to trošku nakoplo a v druhej časti sa výsledok lámal pri Augustinovej šanci. Keby sme išli do vedenia, tak ten zápas vyhráme my. Domáci využili štandardnú situáciu, hrali sme s otvorenou obranou a dostali sme tretí gól. Nováčik súťaže nás nemal čím prekvapiť, my sme boli lepší, oni boli efektívnejší.”

Oporou zadných radov Považanov bol najmä v polčase bezchybne hrajúci na zemi i vo vzduchu Marek Božoň.

„Zápas sme nezvládli, spravili sme chyby. Po troch pochybeniach v rade sme dostali gól na 2:1, otvorili sme to v snahe vyrovnať, no dostali sme gól a bol koniec. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Keď je brankár jazýčkom na váhach