Premiéru s céčkom na drese pretrpel. Tatar je z mladého tímu nadšený

Kapitán Slovenska Tomáš Tatar s trofejou.
Kapitán Slovenska Tomáš Tatar s trofejou. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Nikola Baďová|7. máj 2022 o 21:25

Pre skúseného hokejistu nie je post kapitána priorita.

Slovenský hokejový útočník TOMÁŠ TATAR si obliekol národný dres po troch rokoch. Naposledy sa predstavil na domácom šampionáte s áčkom na hrudi v Košiciach.

Tridsaťjedenročný hráč New Jersey Devils si predĺžil sezónu a potešil slovenských priaznivcov v Žiline v záverečnom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta vo Fínsku

Stretnutie proti Francúzsku odohral po dlhšej hernej pauze pre chorobu, ktorú si v uplynulých dňoch doliečoval. V prvej formácii nastúpil s Robertom Lantošim a Michalom Krištofom. Od úvodu trojica predvádzala atraktívny hokej a vypracovala si množstvo šancí.

Slováci zvíťazili 2:0 po góloch Adama Lišku a Jakuba Minárika a vyhrali domáci turnaj Kaufland Cup. Rovnaký súper čaká zverencov Craiga Ramsayho v otváracom dueli majstrovstiev sveta v piatok 13. mája o 15:20. 

Ako by ste zhodnotili zápas a svoju premiéru s céčkom na drese?

Som veľmi šťastný, že sme vyhrali. Dodá nám to pokoj na hokejky. Bol to boj. Je teplo a ani ľad nebol ideálny. V dnešnom čase vie každý korčuľovať a my sme to zvládli ako skúsené mužstvo. 

Keď sme sa dostali do vedenia, tak sme hrali zodpovedne. Vytvárali sme si šance. Škoda, že sme nemali viac presiloviek, aby sme si nacvičili kľúčové momenty. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Premiéru s céčkom na drese pretrpel. Tatar je z mladého tímu nadšený