Karol Kisel je tretí raz v moldavskej futbalovej rieke

Karol Kisel. Už tretí raz bude dirigovať Moldavčanov.
Karol Kisel. Už tretí raz bude dirigovať Moldavčanov. (Autor: sita)
Sportnet|28. okt 2010 o 00:00

Pôvodne sa uvažovalo o tom, že Ladislav Lipnický vydrží pri kormidle prvoligových futbalistov Moldavy aspoň do konca jesennej časti. Včera bol predstavený nový tréner FK Bodva Karol Kisel (L. Lipnický zostal jeho asistentom).

Pôvodne sa uvažovalo o tom, že Ladislav Lipnický vydrží pri kormidle prvoligových futbalistov Moldavy aspoň do konca jesennej časti. Lenže človek mieni a šéfovia klubu menia. Včera bol predstavený nový tréner FK Bodva Karol Kisel (L. Lipnický zostal jeho asistentom). V jeho prípade slovíčko nový nie je celkom namieste, lebo už tretí raz sa ujal taktovky v tomto mužstve. Zmluvu podpísal do konca ročníka.

MOLDAVA. Opakuje sa tak situácia z minulého ročníka, keď sa na lavičke objavili tiež traja kormidelníci.

Prebudiť nasadenie a odhodlanie

Zhodou okolností zhruba pred rokom práve Karol Kisel nedobrovoľne od mužstva odchádzal (prevzal mužstvo po Ľubomírovi Luhovom) a po ňom prišiel Jaroslav Galko. "Mužstvo bolo akoby v útlme, hralo bez iskry, nasadenia, záujmu a hre niečo chýbalo. Preto došlo k rozhodnutiu urobiť zmenu a angažovať kouča, ktorý dokáže prebrať zverencov aj zvýšeným hlasom. Karol Kisel je dostatočne známy v našom futbale a jeho meno je zárukou, že by mohol splniť predstavy," uviedol manažér klubu Vladimír Popovič. Pripomenul, že poslednou kvapkou, keď pohár trpezlivosti pretiekol, bol bezduchý výkon s béčkom Ružomberka. V. Popovič informoval aj o tom, že v kolektíve okamžite skončili Bačík a Sobota. "Dôvodom bolo porušenie životosprávy po zápase v Liptove."

Už mu chýbal tlak

Aktuálny hlavný lodivod pri poznámke, že porušil antickú zásadu o tom, že dva razy do tej istej rieky nevkročíš, pripomenul, že keď to nabúral druhý raz, tak sa to pritrafilo aj tretíkrát a znegoval opätovne myšlienku filozofov. Predtým viedol Moldavčanov ešte v regionálnych zápoleniach na ceste hore, ale potom odišiel do R. Soboty, čo vyvolalo kontroverznú reakciu majiteľa klubu. Vlani sa znovu vrátil, ale v II. lige sa dlho nezohrial, iba pár týždňov. Po vypadnutí v SP a výbuchu v súťažnom zápase Trebišove dostal "padáka". Odvtedy netrénoval. "Robil som niečo iné. Aj som si hovoril, že už nikdy nebudem zastávať túto rolu a hlavne, že nezoberiem kolektív v rozbehnutej súťaži." Akurát počas návštevy v Prahe, kde bol na návšteve u svojho syna, známeho bývalého reprezentanta, ktorý v stovežatej pôsobí, mu zazvonil mobil. "Ozval sa mi pán majiteľ, a tak sme sa stretli. Veci z minulosti sme nechali bokom, mnohé sme si ozrejmili a dohodli sa na ďalšej spolupráci. Priznám sa, už mi istý tlak, vzrušenie a potešenie z roboty v kvalitnom klube aj chýbali, preto som to prijal," poznamenal K. Kisel, ktorý niektorých hráčov pozná z predošlého pôsobenia. Rád by nadviazal na to, čo v FK Bodva začal, hoci je v neľahkej pozícii pred šlágrom s Trenčínom. Postupne nevylučuje aj doplnenie kádra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Karol Kisel je tretí raz v moldavskej futbalovej rieke