Kapitánom Fínov na Svetovom pohári bude Mikko Koivu

Mikko Koivu to v Minesote dotiahol až na post kapitána. Rovnakej pocty sa mu dostane aj v národnom drese.
Mikko Koivu to v Minesote dotiahol až na post kapitána. Rovnakej pocty sa mu dostane aj v národnom drese. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. aug 2016 o 16:37

Mikko Koivu je ako Európan kapitánom tímu NHL. Teraz si kapitánske céčko opäť vyskúša aj v reprezentácii.

HELSINKI. Kapitánom fínskej hokejovej reprezentácie na septembrovom Svetovom pohári v Toronte bude Mikko Koivu. Informáciu v pondelok potvrdila Fínska hokejová asociácia.

Tridsaťtriročný center má na svojom konte 11 sezón v zámorskej NHL, za ten čas stihol nazbierať 161 gólov a 395 asistencií.

Celú svoju kariéru v profilige strávil v klube Minnesota Wild, v ktorom tiež zastáva funkciu kapitána.

Vo svojej zbierke má titul majstra sveta zo šampionátu v Bratislave 2011, striebra z MS 2007 a 2016 a tiež dva bronzy (2006, 2008). Je dvojnásobným olympijským medailistom. Na Svetovom pohári 2004 v Kanade bol členom strieborného tímu Fínska.

Skúsený Fín sa ako vodca úspešnej reprezentácie osvedčil.
Skúsený Fín sa ako vodca úspešnej reprezentácie osvedčil. (Autor: SITA/AP)

Svetový pohár 2016 sa uskutoční od 17. septembra do 1. októbra v v kanadskom Toronte. Na turnaji bude štartovať osem tímov. A-skupinu tvoria Kanada, Česko, USA a tím Európy, v B-skupine sa predstavia Rusko, Fínsko, Švédsko a výber mladých severoamerických hviezd.

Do vyraďovacej časti postúpia prvé dva tímy z každej skupiny. Na súpiskách každého tímu bude maximálne 23 hráčov, z toho 20 korčuliarov a traja brankári. Turnaj sa bude hrať podľa pravidiel NHL, na klziskách s profiligovými rozmermi a zápasy budú rozhodovať arbitri z NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Kapitánom Fínov na Svetovom pohári bude Mikko Koivu