Kapitán Turczyk: Body nemôžeme rozdávať

Kapitán Pavol Turczyk (s loptou).
Kapitán Pavol Turczyk (s loptou). (Autor: Jaroslav Glovičko)
Sportnet|20. mar 2015 o 00:00

Takmer tridsať gólov dali v príprave futbalisti Vyšného Opátskeho, na ihrisku Hanisky vyšli strelecky aj bodovo naprázdno.

Takmer tridsať gólov dali v príprave futbalisti Vyšného Opátskeho, avšak v prvom majstrovskom stretnutí na ihrisku Hanisky vyšli strelecky aj bodovo naprázdno. Aj keď si vypracovali niekoľko šancí, zostalo iba pri nich. Na dosiahnutie lepšieho výsledku to bolo málo.

KOŠICE. Na dvojgólovú prehru sa zverenci trénera Antona Šoltísa snažili počas tohto týždňa čím skôr zabudnúť.

Aj s odstupom niekoľkých dní ich škrie samotná hra a hlavne výkon v druhom polčase.

Kým v prvom dejstve boli aktívnejší, v druhom zaostali za očakávaním, viazla kombinácia ako aj streľba zo stredných vzdialenosti.

„V prvom polčase sme nevyužili núkajúce sa šance, v druhom akoby sme prestali behať a hrať. Nedokázali sme podržať loptu, pričom ani mne sa nehralo najlepšie,“ rozhovoril sa kapitán Opátčanov Pavol Turczyk.

„Po dobrej príprave, keď sa nám darilo, akoby na nás doľahol útlm a nehrali sme to, čo sme si povedali v kabíne. Zle sme riešili takmer všetky herné situácie a zákonite prišiel trest.“

Kapitán nešetril kritikou do vlastných radov a popol sypal aj na svoju hlavu.

Pohodu pred prvým majstrákom narušili niektoré zranenia a tréner musel v základnej jedenástke urobiť niekoľko zmien.

V jarnej časti bude chýbať v strede obrany Šosták, ktorý sa zrejme podrobí chirurgickému zákroku.

Privítajú Bardejovskú Novú Ves

Prvá prehra v odvetnej časti ešte nič pre Opátčanov neznamená. Majú oveľa vyššie ambície, avšak tabuľkové postavenie tomu nezodpovedá.

V jarných kolách to chcú zmeniť a vlastne už v najbližšom kole, keď v domácom prostredí hostia už túto nedeľu o 15.00 h Bardejovskú Novú Ves.

Tá v prvom kole doma nehrala a na Vyšnom Opátskom ju čaká jarná ouvertúra.

Počas zimnej prestávky sa posilnili a rovnako by sa chceli odpútať z dolnej časti tabuľky. V súboji tabuľkových susedov pôjde o šesť bodov.

„V tretej lige niet ľahkého súpera a vyhrať môže pokojne posledný s prvým. Aj preto súpera nemôžeme podceniť, aj keď sme na jeseň na jeho trávniku vyhrali. Ak chceme poskočiť v tabuľke smerom do jej stredu či prvej päťky potrebujeme v domácom prostredí naplno bodovať. Teraz už nebude priestor, aby sme boli štedrými hostiteľmi, preto body rozdávať nechceme. Súper iste nepríde v porazeneckej nálade, počas zimnej prestávky sa posilnil a iste svoju kožu nepredá lacno. Prehru z Hanisky sme už hodili za hlavu, domáce prostredie velí vyhrať a urobíme všetko, aby sme po skončení stretnutia mali dôvod radovať sa,“ naznačil z ambícií Turczyk.

Nové šatne pre hostí

Zimné mesiace využili Opátčania nielen na dobrú prípravu, ale aj na úpravu svojho futbalového štadióna.

Za bránkou pri budove orezali konáre stromov a nový šat dostali aj vnútorné priestory budovy na štadióne.

Interiér dostal nový náter a zrekonštruovali sa aj priestory na novú a priestrannú šatňu so sprchami pre súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán Turczyk: Body nemôžeme rozdávať