Kapitán Lenďák: Máme najvyššie ciele

Juniorskí extraligisti.
Juniorskí extraligisti. (Autor: Matúš Zeťák)
Sportnet|20. feb 2013 o 00:00

Uplynulú nedeľu sa odohralo posledné kolo základnej časti juniorskej hokejovej extraligy.

Oceliari vstupovali do novej sezóny ako úradujúci majstri. Museli sa však vyrovnať s tým, že káder opustili viacerí hráči, ktorí v aktuálnej sezóne nastupujú za seniorov.

KOŠICE. Aj napriek menšej zohratosti vkročili do tohto ročníka vynikajúco a ešte v novembri bojovali so Slovanom o prvú priečku.

„Asi nikto to nečakal, pretože sa nám oproti minulému roku obmenil celý útok. Máme mladý tím, ale chlapci potvrdili, že majú kvalitu,“ hodnotil Martin Lenďák.

Košičania boli 21.novembra v dueli s belasými len 52 sekúnd od trojbodového zisku, ktorý by ich posunul na prvú pozíciu. Odvtedy sa zverencom trénera Marcinka prvá priečka už len vzďaľovala.

„Prišlo horšie obdobie, lebo sme mali veľa stužkových a vecí okolo školy. Máme v tíme viacero maturantov, takže problém bol v tom, že nás chodilo málo na zápasy,“ hľadal príčiny zlých výsledkov mladý obranca.

V novom roku ale v tíme opäť chýbali viacerí hráči, ktorí odišli do projektu HK Orange 20, kde nastupovali v prvej lige. Z tohto dôvodu nemohli košickí tréneri počítať s Tomkom, Bobošom, Šoltésom a Horvátom.

Možno aj to bola príčina kolísavých výkonov.

„Nie je podstatné to, čo bolo, ale to, čo bude. Vôbec by som sa nepozeral na to, ako sme sa hrali, treba sa sústrediť na play-off, pretože tam je to o niečom inom,“ myslí si.

Posledných osem zápasov zastihlo Košičanov v dobrej forme, keď sa v nich tešili z víťazstva až šesťkrát. Poraziť dokázali druhú Banskú Bystricu i lídra z Bratislavy na jeho ľade.

„Určite sú tieto výsledky prísľubom. Prišli chlapci z áčka, čiže sme trochu skvalitnili aj útok. Som rád, že sme vyhrali, ale teší ma hlavne to, že máme hokejovú formu,“ vyjadril svoju spokojnosť košický kapitán.

Kvalitný finiš však stačil už len na tretie miesto. Osud prihral oceliarom do play-off vlkov zo Žiliny. Tieto mužstvá odohrali počas toho ročníka štyri vzájomné zápasy a trikrát sa v nich tešili košickí mladíci. „Máme najvyššie ciele, ako každý rok, takže musíme poraziť každého,“ prezradil 19-ročný Košičan.

Favoritovi môže skomplikovať cestu do ďalších bojov fakt, že Žilinčanom v seniorskej extralige už o nič nejde a preto budú sústreďovať svoju silu do juniorky.

„Myslím si, že my sa nemáme čoho báť. Tí chlapci, ktorí hrajú v Žiline v áčku, by mali možno problém hrať v Košiciach. My máme takú kvalitu, že sa nemusíme pozerať na súpera a stačí, keď sa sústredíme na náš výkon,“ vyvrátil obavy najproduktívnejší košický obranca.

Juniori by v prípade víťazstva v play-off skompletizovali zlatý hetrik. „Určite je to v našich silách. Ak sa budeme vedieť nabudiť, tak tu šanca je,“ dodal.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán Lenďák: Máme najvyššie ciele