Kapitán Kroták si "rybičku" vychutnal

Arne Kroták. V súboji s Bystričanom Hudecom.
Arne Kroták. V súboji s Bystričanom Hudecom. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|28. mar 2011 o 00:00

Vo veľkom štýle ukončili popradskí hokejisti semifinálovú sériu play-off s Banskou Bystricou a zaslúžene postúpili do čisto východniarskeho finále, v ktorom si skrížia hokejky s Košicami.

V poslednej tretine rozhodujúceho siedmeho duelu tromi parádnymi gólmi spečatili svoju finálovú účasť.

POPRAD. Úprimnú radosť neskrýval ani kapitán kamzíkov Arne Kroták, ktorý mal rukopis pri prvom i šiestom zásahu svojho mužstva, keď prihrával na góly J. Brejčáka i Svitanu.

"Celá táto séria bola od prvého až po posledný zápas ako na hojdačke. Rovnako tak aj tento duel. Vyhrávali sme v ňom 3:0, súper vyrovnal na 3:3, no znovu sme mu odskočili na rozdiel troch gólov. Sme radi, že sme tento najdôležitejší zápas sezóny zvládli. Oddýchneme si a ideme do finále," tešil sa A. Kroták.

((a))

"Rybičku" si vychutnal

Jeho mužstvo muselo siahnuť až na dno svojich fyzických i psychických síl. "Myslím si, že nám pomohlo aj to, že sme siedmy zápas hrali doma. Druhé miesto po základnej časti bolo vynikajúce a pomohlo nám aj v play-off. Bola to strašne vyrovnaná séria, Bystrica hrala vynikajúco," zdôraznil kapitán Popradu, ktorý si záverečnú "rybičku" pre divákov po postupe do vytúženého finále poriadne vychutnal.

"Mám obrovskú radosť. Po tom všetkom, čo sme si tu za posledné roky prežili, je to fantastické. Diváci sa bavia, plný štadión, takže čo viac si môžeme priať," pripomenul A. Kroták.

Ako to prebiehalo v kabíne po druhej tretine, keď domáci stratili trojgólové vedenie? "Bolo v nej trochu smutno, no povedali sme si, že máme ešte dvadsať minút a že do toho dáme všetko. Nechceli sme, aby to bol náš posledný zápas sezóny a vyšlo to," poznamenal A. Kroták.

Oddych verzus únava

Finálová séria sa začína v metropole východu už v stredu. Košice sú po hladkom postupe cez Trenčín v štyroch zápasoch dostatočne oddýchnuté, naopak, Popradčania po náročnej bitke s baranmi poriadne vyšťavení. "Od pondelka sa začneme pripravovať. Určite to bude ťažká séria," dodal A. Kroták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitán Kroták si "rybičku" vychutnal