Kamzíkov z Popradu čaká ťažký zápas na ľade víťaza základnej časti

Mário Kurali. V Piešťanoch už len korigoval konečný výsledok.
Mário Kurali. V Piešťanoch už len korigoval konečný výsledok. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|20. feb 2015 o 00:00

Tri kolá ostávajú do konca základnej časti hokejovej Tipsport extraligy.

V hre tak ostáva ešte posledných deväť bodov. Jej už istým víťazom sa v predstihu stal HC Košice, ktorý v piatok vo východniarskom derby hostí na svojom ľade HK Poprad.

POPRAD. Kamzíci bojujú na diaľku so Zvolenom o štvrté miesto tabuľky, ktoré poskytuje výhodu domáceho ľadu v prvom kole play-off v úvodných dvoch i prípadnom rozhodujúcom siedmom súboji.

Momentálne sú na štvrtej priečke Podtatranci, avšak piaty Zvolen má rovnaký počet bodov a len horšie skóre.

Popradčania majú navyše v závere základnej časti nesmierne ťažký žreb.

V piatok sa predstavia v Košiciach, v nedeľu v Banskej Bystrici a dlhodobú časť uzavrú utorňajším domácim duelom so Skalicou.

V uplynulom kole vyšli zverenci trénera Milana Jančušku naprázdno, keď prehrali v Piešťanoch 2:3. Nepomohol im ani vedúci gól Richarda Rapáča a ani výrazná strelecká prevaha (38:23).

„Začali sme dobre, viedli sme a mali sme to vo svojich rukách. Opäť sme však nevyužili veľa čistých šancí. Súpera sme prestrieľali, dva góly z takmer 40 striel je ale vonku strašne málo. Kvalita síce bola na našej strane, no hlúpymi chybami, po ktorých sme inkasovali, sme dostali domácich na koňa. Musíme zlepšiť hru v obrane, lebo príliš často sa opakujú hlúpe chyby, po ktorých dostávame zbytočné góly. Rovnako tak musíme zlepšiť aj koncovku. Každá päťka sa dostáva do šancí, no strieľame málo gólov,“ hľadal príčiny utorňajšej prehry v Piešťanoch i v predošlých zápasoch obranca HK Poprad Mário Kurali.

Presilovky boli stopercentné

Popradský bek sa presadil v 56. minúte vôbec z jedinej presilovej hry hostí v zápase.

Zaujímavosťou bolo, že aj domáci hrali iba jednu presilovku. Tiež to bolo v tretej tretine a rovnako ako Poprad, aj oni ju využili.

„V závere presilovky sme sa dostali do útočného pásma, Tomáš Sýkora to potiahol až pred bránu. Videl som, že sú tam len dvaja domáci hráči, tak som si pred ňu nakorčuľoval. Dobre mi to nahral, ani som nepozeral, kde to strieľam, len som to z prvej vystrelil a som rád, že to tam padlo. Škoda len, že nám to neprinieslo aspoň bod,“ povzdychol si Kurali, ktorý hráva v prvej obrannej dvojici so skúseným Radom Suchým.

Po jednom zo súbojov pri mantineli sa ocitol na niekoľko sekúnd na ľade a hoci na striedačku odišiel poriadne otrasený, duel napokon dohral.

„Dostal som s hokejkou po hlave a mám narazenú sánku, no nie je to nič vážne,“ ozrejmil Kurali.

Príprava na play-off

Posledné tri zápasy základnej časti berú Popradčania ako dobrú previerku pred blížiacim sa play-off.

„Najbližšie dva súboje v Košiciach a Banskej Bystrici nás poriadne preveria. Vonku sa musíme vrátiť k našej jednoduchej hre, ktorá slávila úspech. Chceme zabodovať, aby sme si udržali v tabuľke štvrté miesto, ktoré zaručuje výhodu domáceho ľadu v prípadnom rozhodujúcom dueli,“ uzavrel Mário Kurali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kamzíkov z Popradu čaká ťažký zápas na ľade víťaza základnej časti