Kamzíci sa zahrali na gitaristov a spevákov, natočili videoklip

Takto hrajú naši kamzíci. Hokejisti Popradu sa zahrali na hudobníkov.
Takto hrajú naši kamzíci. Hokejisti Popradu sa zahrali na hudobníkov. (Autor: archív)
Sportnet|11. mar 2015 o 00:00

Nesmierne dramatická štvrťfinálová séria play-off pokračuje šiestym zápasom pod Vysokými Tatrami.

Nesmierne dramatická štvrťfinálová séria play-off medzi Popradom a Zvolenom pokračuje dnes šiestym zápasom pod Vysokými Tatrami. Vo výhode sú hosťujúci Zvolenčania, ktorým k postupu do semifinále chýba jediné víťazstvo.

POPRAD. Posledný krok však býva často tým najťažším. Domáci hokejisti sú odhodlaní urobiť všetko preto, aby odvrátili mečbal svojho súpera a vynútili si rozhodujúci siedmy duel pod Pustým hradom.

Kamzíci si počas vypätých dní vyraďovacej časti súťaže našli čas aj na odreagovanie a to vskutku originálnym spôsobom. Pre svojich fanúšikov natočili hudobný videoklip.

„Takto hrajú naši kamzíci“

O tom, že HK Poprad vie zaujať nielen predvedenými výkonmi na ľade, sme sa dozvedeli už niekoľkokrát. Na štadióne sa už konalo množstvo sprievodných akcií a udalostí, ktorých cieľom bolo baviť fanúšikov.

Pred tromi rokmi vyšla do éteru séria videí, kde sa z hokejistov stali tanečníci a prostredníctvom rituálneho tanca HAKA aj postrach súperov.

Pred tohtoročnou vyraďovacou časťou sezóny vzniklo ďalšie zaujímavé video.

Neoficiálnou predzápasovou hymnou bielo-modrých sa stala pesnička Thunderstruck od skupiny AC/DC a práve k nej vznikol nový videoklip. Jeho hlavnými aktérmi sú popradskí hokejisti. Kamzíci sa zahrali na gitaristov či spevákov.

Video vzniklo na klubovej úrovni. Za jeho zrodom stojí tím réžie veľkoplošnej obrazovky.

„Pôvodne sme chceli nakrútiť niečo iné,“ povedal Igor Lacuš, v ktorého hlave sa zrodila myšlienka natočiť vlastný videoklip na predzápasovú hymnu.

„Tento nápad sa zapáčil kolegovi aj samotným hráčom a tak sme sa pustili do nakrúcania,“ doplnil Lacuš.

Video sa vydarilo

Nakrúcanie prebiehalo na podvečernom dobrovoľnom tréningu. Zúčastnili sa ho hokejisti, režiséri a kameramani.

Na rolu speváka sa podujal obranca Dávid Gáborčík. Ostatní hráči hrali predovšetkým na gitarách. Celé sa to odohrávalo priamo na ľadovej ploche pod vypnutými svetlami a trvalo to približne hodinu.

Samotné spracovanie videa však zabralo omnoho viac času. Potlesk po premiére videoklipu na veľkoplošnej obrazovke pred prvým štvrťfinálovým zápasom na domácom ľade bol jasným dôkazom toho, že sa video vydarilo.

„Boli sme unesení. V mene všetkých, ktorí sa na videu podieľali, sa chcem touto cestou poďakovať fanúšikom,“ hovorí Daniel Laškody, člen réžie, ktorá zabáva divákov na zimnom štadióne.

„Našou úlohou je dopĺňať hráčov na ihrisku a prispievať k tomu, aby si diváci odnášali zo zápasu nezabudnuteľné zážitky. Jednou z foriem, ako zabávať divákov, sú práve takéto videá,“ poznamenal Laškody.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kamzíci sa zahrali na gitaristov a spevákov, natočili videoklip