K trom bodom išlo Humenné aj cez hodinové oslabenie

Humenské štandardky. Znamenali v šestnástke Spišiakov vždy horúce chvíle. Lopta sa odráža od brvna Tokolyho brány.
Humenské štandardky. Znamenali v šestnástke Spišiakov vždy horúce chvíle. Lopta sa odráža od brvna Tokolyho brány. (Autor: mirano)
Sportnet|8. apr 2013 o 00:00

Humenčania hrali od 34. minúty bez vylúčeného Jakubča, ale cenné víťazstvo gólom z úvodu získali.

Aj v treťom jarnom zápase doma tak bodovali naplno.

HUMENNÉ. I keď bol humenský trávnik podmočený, mäkký, aj sobotňajšie ranné valcovanie ho pripravilo dostatočne, aby ho rozhodca uznal ako spôsobilú hraciu plochu.

A tak sa futbalisti ŠK Futura Humenné predstavili po tretíkrát v odvete, zatiaľ vždy doma. Pre Spišiakov to bol druhý jarný zápas, opäť u súpera.

O výsledku napokon rozhodla už 7. minúta. Po autovom vhadzovaní sa Karnaj šikovne „skrútil“ popri dvojici protihráčov, vnikol do šestnástky a z pravej strany napriahol priehlavkom ku krížnej strele, ktorá nedala Tokolymu v bráne hostí šancu.

Bola to zo strany domácich prvá strela a hneď skončila v sieti. Prvý polčas bol jasne v humenských rukách – mnoho štandardiek (deväť rohov, spolu 13), takmer vlastenca si hlavou dal Gibala, viackrát chýbali centimetre, či sa zaskvel Tokoly.

A to od 34. minúty hrali domáci oslabení (Jakubčo zastavil faulom Slejzáka v brejku). Po obrátke bola spišská snaha o vyrovnanie badateľná, najbližšie mali hostia k radosti v 81. minúte, keď Stadnyk pretlačil loptu popod brankára Brudňáka, ale Šuľák v ostrej vkĺzačke s protihráčom stačil z čiary loptu odvrátiť.

Spišiaci neoslnili

Tréner Spišiakov po tesnej prehre na adresu svojich zverencov nemal veľa pozitívnych slov.

„Prvý polčas bol z našej strany veľmi zlý, chlapci neplnili taktické pokyny, herná disciplína ostala v šatni. Mladým hráčom starší nepomohli, domáci si vytvorili tlak, po štandardkách mali aj šance a boli sme radi, že do kabín sme odchádzali za stavu 0:1. Druhý polčas nám mala pomôcť podpora vetra, mali sme v poli početnú výhodu, ale okrem dvoch situácií - šancí sme boli celkom neškodní. Sme sklamaní, aspoň bodík sme mohli uhrať. Po prestávke sme už hrali bojovne, ale technické nedostatky nám ostali celý zápas,“ konštatoval Bartolomej Ogurčák.

Aj napriek vylúčeniu

Vzhľadom k vývoju stretnutia, keď na ťažkom teréne hrali domáci takmer hodinu v oslabení, bola humenská strana s tesným, ale trojbodovým výsledkom spokojná.

„Verili sme si, aj sme dobre do zápasu vstúpili, gól, šance... Pribrzdilo nás vylúčenie, terén bol stále náročnejší, hráči museli siahnuť na dno svojich síl, aj v oslabení sme však mohli náskok zvýšiť. Takto nebojovali už dávno, hráčom patrí uznanie,“ konštatoval Jozef Valkučák. Od 34. minúty hrali Humenčania v oslabení, do konca ešte ostávala riadna porcia času.

„Z môjho pohľadu hrali hostia predtým rukou, akcia pokračovala, pas, brejk... Aj som Peťovi Jakubčovi vyčítal, že nemusel ísť hneď do sklzu, terén bol ťažký, aj by ho snáď viac dobehol, lopta nemusela poslúchať. Už sa stalo, budeme pykať, ďalšie tri body nás tešia, na tabuľku sa už dívame lepšie,“ dodal tréner ŠK Futura.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K trom bodom išlo Humenné aj cez hodinové oslabenie