K chemesákom idú Leszczawski a Szymczak

Poľské trio. Zľava Radoslaw Szymczak, Mikolaj Sarnecki a Mateusz Leszczawski.
Poľské trio. Zľava Radoslaw Szymczak, Mikolaj Sarnecki a Mateusz Leszczawski. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|15. aug 2013 o 00:00

Poľský nahrávač i libero doplnili káder vicemajstra ŠK Chemes Humenné.



HUMENNÉ. Tréner Richard Vlkolinský má k dispozícii kompletný trinásťčlenný káder. Posledné miesta v šatni chemesákov vyplnili nahrávač Mateusz Leszczawski a libero Radoslaw Szymczak.

Legionársky sa tak s univerzálom Mikolajom Sarneckim (začína v klube druhú sezónu) vytvorilo v humenskom tíme poľské trio.

Káder chemesákov je kompletný. Došli nahrávač Leszczawski a libero Szymczak.

„Hľadali sme volejbalistov, ktorí majú za sebou hraciu sezónu aspoň v prvej poľskej lige. To bola podmienka. Čo sa nahrávača týka, podľa charakteru hry, spôsobu a možností, ktoré sme mali, nám najlepšie sedel Leszczawski, voľba teda padla na neho. Je to rýchly nahrávač, najmä hráči z kolíka budú musieť svoju hru ešte zagresívniť, vybudujeme predpoklady k tomu, aby sme mohli hrať rýchlo. Libero Szymczak bol dojednaný až teraz, lebo zo situácií, ktoré boli predtým dohodnuté, zišlo, nie však z viny klubu. Obe oslovené liberá mali namierené k nám, napokon však ostali v Poľsku, z vlastného rozhodnutia, pre nás nečakane. So Szymczakom sme sa dohodli hneď, bolo to rýchle, už podpísal aj zmluvu, takže káder je už kompletný,“ konštatoval Richard Vlkolinský.

Tretí týždeň

Príprava chemesákov načne svoj tretí týždeň, takže chemesáci už majú niečo za sebou.

„Po necelom mesiaci všeobecného obdobia prípravy nás čaká rýchly sled turnajov, začíname 24. augusta. Chceme, aby sa už tam ukázali veci z dlhodobého pohľadu, na čom treba najviac pracovať. Začíname v českých Bučoviciach (pozn. red.: X. Memoriál Ing. Vladimíra Spirita, antukový turnaj, pred rokom 1. Příbram, 2. Brno, 3. Liberec,...), nasledujú slovenské turnaje vo Svidníku i Prešove a poľskom Nowom Saczi, možno ešte niečo pribudne, uvidíme,“ dodal kouč chemesákov.

Dvadsaťštyriročný rodák z mesta Sosnowiec Mateusz Leszczawski pôsobil naposledy na klubovej úrovni v poľskom tíme Slepsk Suwalki, predtým 200 cm vysoký nahrávač obliekal dresy MKS MOS Bedzin, BBTS Bielsko-Biala a Siatkarz Wieluň.

Nové libero chemesákov Radoslaw Szymczak má tridsaťjeden rokov, pôsobil v kluboch Politechnika Warszawska, BBTS Bielsko-Biala, Wroclaw, či AZS Krakow.

V kádri Bielsko-Bialej, pred troma rokmi, boli obaja čerství chemesáci spoluhráčmi.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K chemesákom idú Leszczawski a Szymczak