Jurkemik pod Čebraťom do konca sezóny, mužstvo pozná

SITA|27. mar 2008 o 12:48

RUŽOMBEROK/BRATISLAVA 27. marca (SITA) - Novým trénerom tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok sa stal Ladislav Jurkemik, ktorý na lavičke aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy 2007/08 vystriedal ...

RUŽOMBEROK/BRATISLAVA 27. marca (SITA) - Novým trénerom tímu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok sa stal Ladislav Jurkemik, ktorý na lavičke aktuálne 6. mužstva Corgoň ligy 2007/08 vystriedal českého kormidelníka Přemysla Bičovského. "V utorok večer ma kontaktoval majiteľ Ružomberka pán Fiľo. Oznámil mi, že akurát rokujú o odvolávaní trénerov a bol by veľmi rád, keby som mu v budúcnosti pomohol. V stredu podvečer o 18.00 h som potom na Liptove absolvoval rokovania s generálnym riaditeľom Jířím Steinbrochom a ekonomickým riaditeľom Milanom Varcholom. Objasnili mi predstavy a plány do budúcnosti a navrhli podmienky spolupráce. Ja som s tým napokon súhlasil. Dohodli sme sa na kontrakte do konca sezóny 2007/2008. Potom sa uvidí, čo bude ďalej," podrobne objasnil vývoj situácie v rozhovore pre agentúru SITA 54-ročný Ladislav Jurkemik, ktorého asistentom bude Viliam Hyravý, doterajšia pravá ruka Přemysla Bičovského. Dôvodom zmeny na trénerskom poste boli nevýrazné výkony mužstva. Ružomberku sa v jarnej časti ligy príliš nedarí, zo štyroch zápasov získal len 3 body za remízy s Nitrou (doma), Banskou Bystricou (vonku) a Sencom (doma). "Ružomberok má mladé mužstvo, pracuje s vlastnými odchovancami. Som presvedčený, že títo chlapci vedia hrať futbal. Mojou úlohou je teraz presvedčiť o tom hráčov. Chcem dosiahnuť, aby im ľudia opäť tlieskali za ich výkony. Momentálne prežíva Ružomberok krízu, ale verím, že hráči sa rýchlo dajú dokopy a začnú vyhrávať," nechal sa počuť majster Európy 1976 z Belehradu a čo-to naznačil aj o víziách klubu v zostávajúcom priebehu aktuálnej sezóny: "Ja som nedostal žiadny konkrétny cieľ, mužstvo však ešte pred sezónou deklarovalo snahu skončiť na 3. či 4. mieste. Myslím si, že tímy v strede ligovej tabuľky od Nitry až po Banskú Bystricu sú výkonnostne dosť vyrovnané. Dôležitý bude preto prístup hráčov k jednotlivým duelom, často je to však aj o šťastí."

Rodák z Jacoviec Jurkemik, ktorý v minulosti viedol aj slovenské reprezentačného A-mužstvo a aj výber do 21 rokov, už "Ružu" v minulosti trénoval. "Bolo to v sezóne 1998/99, mal som vtedy zmluvu na jeden rok. Ešte z tohto obdobia zostal v tíme napríklad Martin Laurinc. Poznám však aj iných hráčov, v dvadsaťjednotke som trénoval napríklad Števka či Zošáka. A samozrejme, kto by nepoznal Jiřího Novotného či Hajdúcha, takže rozhodne nejdem do neznámeho prostredia. Po angažmáne v Interi Bratislava, ktoré bolo doteraz mojím posledným, som trochu oddychoval, ale rozhodne som nevypadol z futbalového kolotoča. Dianie na Slovensku som pozorne sledoval, myslím si, že mám dostatočný prehľad," dodal účastník MS 1982.

Päťdesiatsedemnásobný bývalý vynikajúci reprezentant Československa absolvuje svoju premiéru na trénerskej lavičke MFK Ružomberok v sobotu 29. marca, keď Liptáci na domácom trávniku privítajú Spartak Trnava. Prvý tréning v novom pôsobisku čaká na Jurkemika vo štvrtok 27. marca o 17.00 h.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jurkemik pod Čebraťom do konca sezóny, mužstvo pozná