Jurčo by chcel ísť na MS, ale čakala by ho asi farma

Tomáš Jurčo v zápase s Montrealom.
Tomáš Jurčo v zápase s Montrealom. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|28. mar 2014 o 16:12

Ak by Detroit nepostúpil do play off, mladý krídelník by rád posilnil Slovensko na svetovom šampionáte v Bielorusku.

BRATISLAVA. DETROIT. Tomáš Jurčo sa vrátil po dvoch týždňoch do zostavy Detroitu veľmi dobre. Vo štvrtok v noci odohral veľmi dobrý zápas proti Montrealu. Odkorčuľoval vyše 16 minút, pripísal si asistenciu a tri plusové body. Red Wings však prehrali tesne 4:5.

„Hralo sa mi dobre. Vládal som. Naša lajna hrala super. Škoda, že sme nezískali body,“ povedal SME košický odchovanec.

Pozitívom bolo, že Jurčo mohol hrať už bez bolesti. Zranené rebro ho neobmedzovalo, musel však nastúpiť so špeciálnou ochranou.

„Idem do všetkého naplno. Ak by som nemohol, tak by som ešte nehral. Trošku ma to pobolieva, ale vôbec to nie je už také zlé. Našťastie, tá zlomenina ma veľmi neobmedzovala. Bolelo ma to, len keď som napol sval alebo keď som sa prehadzoval v posteli. Nebolo to až také vážne, keď som po dvoch týždňoch nastúpil.“

Opäť v útoku s Tatarom

Jurčo korčuľoval od druhej tretiny zápasu s Canadiens opäť v útoku s Tomášom Tatarom. Ten potvrdil dvoma gólmi, že má v poslednom čase výbornú formu.

„Vnímam Tomášove výkony, keďže som stále s ním. Boduje, keď to potrebujeme. Ja som síce nastúpil až teraz, ale on hral výborne už predtým. Som rád, že mu to ide v takomto dôležitom období.“

Tréner Mike Babcock Slováka chváli.

„Pomáha v presilovkách a dobre si plní defenzívne povinnosti. Musí však dávať viac gólov,“ povedal kouč pre MLive.com.

Pri zranení Henrika Zetterberga s Pavlom Daciukom bojuje Detroit o postup do play off s oveľa mladšou zostavou.

„Nepociťujeme zvýšený tlak. Všetci vedia, že nemáme ešte také skúsenosti. Snažíme sa pomôcť mužstvu a zatiaľ sa nám darí. Ťažko povedať, kedy sa obaja vrátia. Pavel už korčuľuje a Henrik asi až na prípadné play off.“

Radšej MS ako farma

Boj o play off je vo Východnej konferencii veľmi vyrovnaný. O posledné dve postupové priečky sa preťahujú štyri tímy.

Ak by sa slávnemu klubu nepodarilo postúpiť do vyraďovacej časti, Jurčo by rád posilnil Slovensko na svetovom šampionáte v Bielorusku. Vedenie Red Wings by ho však pravdepodobne poslalo na farmu do Grand Rapid.

„Samozrejme, že by som v takomto prípade veľmi rád prišiel, ale myslím si, že ma pošlú na farmu do Grand Rapids, ktoré sa môže ďaleko dostať. Keby to bolo na mne, tak radšej by som si zahral za reprezentáciu. Teraz sa však stále zameriavam na to, aby sme s Detroitom uhrali play off NHL,“ povedal Jurčo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jurčo by chcel ísť na MS, ale čakala by ho asi farma