Jurčo a Tatar alebo Pánik? Calder Cup určite vyhrá Slovák

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|6. jún 2013 o 18:36

Brankár Janus favorizuje vo finále svojich bývalých spoluhráčov.

GRAND RAPIDS, BRATISLAVA. Vlani vybojovalo Calderov pohár mužstvo Norfolk Admirals s brankárom Jaroslavom Janusom a útočníkom Richardom Pánikom a aj tohto roku zdvihne nad hlavu trofej vo farmárskej AHL hokejista - alebo hokejisti – zo Slovenska.

Do finále sa prebojoval Pánikov tím Syracuse Crunch a Grand Rapids Griffins, kde hrajú Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom.

Tatar a Jurčo chcú prsteň

„Sme vo finále. Pre toto sme tvrdo pracovali celý rok,“ napísal na svojej facebookovej stránke Tatar.

Jeho Grand Rapids vyhralo v rozhodujúcom siedmom zápase série nad Oklahomou City 5:4. Tatar svojím gólom v prvej tretine vyrovnal na 2:2, ale ústrednou postavou bol Jurčo.

Dvadsaťročný Košičan sa v 54. minúte po skvelej individuálnej akcii cez celé klzisko preštrikoval na útočnej modrej čiare cez dvoch brániacich hráčov súpera a strelil najdôležitejší gól svojej kariéry. Tím Griffins posunul do finále.

Tatar je s 11 gólmi druhým najlepším strelcom play off a s Jurčom sú najproduktívnejšími hráčmi Grand Rapids v súbojoch o Calder Cup.

„Už sa teším na zápasy proti Rišovi Pánikovi,“ napísal ďalej Tatar. „Naposledy sme proti sebe nastúpili asi ako deviataci na základnej škole. Sme kamaráti. Ale aj ja chcem víťazný prsteň, aký on získal vlani.“

Obhajca sa presťahoval

Mužstvo Syracuse prehralo v troch sériách play off na ceste do finále len jeden zápas. V semifinále vyradilo Wilkes-Barre Scranton hladko 4:0.

„Po vlaňajšom triumfe sa klub presťahoval z Norfolku do Syracuse, no kolektív zostal zo 70 percent pohromade,“ povedal o obhajcovi titulu brankár Janus, ktorý sa minulý rok vrátil do Európy a chytal za Slovan v KHL.

„Syracuse Crunch hrali výborne už v základnej časti, zaslúžene sú vo finále. Tím Grand Rapids sa v play off viac natrápil. Favorizujem mojich bývalých spoluhráčov, opäť urobili silnú partiu.“

Pánik pre zranenie chýbal v dvoch posledných zápasoch, ale už by mal byť fit. Finále sa začne v sobotu v Syracuse.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Jurčo a Tatar alebo Pánik? Calder Cup určite vyhrá Slovák