Juraj Kollár: Bol to fantastický pocit

Juraj Kollár.
Juraj Kollár. (Autor: Michal Frank)
Ján Jacoš|9. jún 2017 o 00:00

Cyklistika na prešovskom velodróme znovu ožila.

PREŠOV.. Viacročné úsilie zanietencov z ŠK Velodrom Prešov na čele s Jurajom Kollárom a tiež s podporou vedenia mesta o renováciu jediného cyklistického štadióna na Slovensku prinieslo svoje ovocie.

Po desiatich rokoch sa na ňom počas posledného májového víkendu uskutočnilo oficiálne podujatie - majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike mládeže.

Kvalitou dráhy boli príjemne prekvapení aj predstavitelia Slovenského zväzu cyklistiky na čele s jeho šéfom Petrom Prívarom.

Prešovské noviny sa zhovárali s predsedom ŠK Velodrom Prešov Jurajom Kollárom.

Cyklistické preteky v Prešove.
Cyklistické preteky v Prešove. (Autor: viza)

Vaším cieľom bola záchrana jediného cyklistického štadióna na Slovensku, stala sa pre vás srdcovou záležitosťou.

"Náš klub vznikol v roku 2013 a jednou z našich úloh bolo zachrániť velodróm, ktorý chátral a bol v nedobrom stave. Aj vďaka podpore mesta a pani primátorky Andrey Turčanovej sa v minulom roku začalo s jeho revitalizáciou. Vlani sa na ňu vynaložilo 82 000 EUR, približne taká suma na jeho obnovu pôjde aj v tomto roku. Zaumienil som si, že o tento štadión je nevyhnutné bojovať, bola by škoda, keby zanikol. Oslovovali sme i chodili na rôzne štátne i verejné inštitúcie. Naša snaha sa oplatila, mnohí pochopili, že je to krásny objekt a je veľmi dôležitý pre rozvoj dráhovej cyklistiky, ktorá je olympijským športom. Náš štadión je výnimočný nielen tým, že je jediný v našej republike, ale má olympijské parametre. Štadión s takými parametrami nie je ani v strednej Európe."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juraj Kollár: Bol to fantastický pocit