Juniorka Tatrana viedla nad Trebišovom 2:0, ale prehrala

Sportnet|31. máj 2016 o 00:00

Súboj juniorov 1. FC Tatran Prešov s Trebišovom bol zaujímavý a dramatický, priniesol gólovú úrodu i emócie.

Súboj juniorov 1. FC Tatran Prešov s Trebišovom v 28. kole 3. futbalovej ligy bol zaujímavý a dramatický, priniesol gólovú úrodu i emócie. Trebišovčania aj na Šariši potvrdili, že majú dobrú fazónu – v jarnej časti najvyššej regionálnej súťaže ešte neprehrali.

PREŠOV. Prešovčania v nedeľňajšom stretnutí vyhrávali 2:0 a hlavne v prvom polčase z hernej stránky dominovali. V druhej časti sa však karta obrátila, hostia otočili vývoj súboja vo svoj prospech a dotiahli ho do úspešného konca.

„Zápas sme si prehrali sami, neboli sme v ňom slabším mužstvom,“ poznamenal tréner prešovských juniorov Stanislav Baran.

„Práve naopak, vyhrávali sme dvojgólovým rozdielom, za stavu 2:1 sme mali gólovú šancu – po prihrávke Vodu netrafil z päťky bránku Maník. Potom prišli štandardné situácie hostí, ktoré sme nezvládli. Dvakrát po nich hlavou skóroval stopér hostí Osmanovič. Nasledovala penalta... Ťažko sa mi o nej hovorí, rozhodca ju však nariadil, a tak zrejme bola. Za stavu 2:3 sme už hrali vabank a dostali štvrtý gól. Veľká škoda, lebo dobrý výsledok mohol byť pre mladých hráčov značnou vzpruhou. Chlapci dlho hrali aj takticky veľmi solídne, žiaľ, záver zápasu nebol zvládnutý. V druhom polčase nám už tak nefungovala defenzíva, ako tomu bolo v prvej časti. Opäť sme inkasovali po štandardných situáciách. Súper to dobre kopne, má hráča, ktorý sa presadí hlavičkou, my ho nedokážeme pokryť. To sú tie skúsenosti, ktoré nám ešte chýbajú.“

„V prvom polčase sme hrali zle, druhý gól nás prebral k vyššej aktivite,“ zvýraznil tréner Trebišova Martin Urban.

„Potom sme hrali to, na čo máme. My sme v prvom polčase spali, potom naši hráči zlepšili prístup, začali makať, behať, chodili do súbojov a bol to už iný futbal.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 21/2016, v predaji od 31. 5. do 6. 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Juniorka Tatrana viedla nad Trebišovom 2:0, ale prehrala