J&T pred kúpou Sparty Praha

SITA|2. jún 2004 o 09:22

PRAHA 2. júna (SITA) - Podľa českého denníka Sport niektoré zákulisné zdroje informujú, že slovenská finančná podnikateľská skupina J&T sa už stala majiteľom najslávnejšieho českého futbalového klubu ...

PRAHA 2. júna (SITA) - Podľa českého denníka Sport niektoré zákulisné zdroje informujú, že slovenská finančná podnikateľská skupina J&T sa už stala majiteľom najslávnejšieho českého futbalového klubu Sparta Praha. Ak sa tak ešte nestalo, je reálny predpoklad, že neoverené informácie budú v krátkej dobe skutočnosťou. "Spartu sme zatiaľ nepredali. Zdá sa však, že do piatka celú záležitosť uzavrieme," povedal pre Sport prezident klubu z Letnej Vlastimil Košťál.

Majiteľom Sparty bol v uplynulom období Alex Diekmann z Passau, ktorý vlastní v Čechách aj vydavateľstvo Vltava-Labe-Press. Práve prostredníctvom tohto vydavateľského domu kúpil Diekmann za 900 miliónov korún klub od bývalého majiteľa, ktorým bola slovenská firma VSŽ Košice. Približne rovnakú sumu by mali za odpredaj akcií zaplatiť aj predstavitelia J&T.

Finančná skupina J&T spravuje majetok asi v hodnote 10 miliárd korún, má banku, podniká v stavebníctve, vlastní firmu PVT a má podiely v ďalších spoločnostiach. "Nebudeme nič komentovať. V podobných prípadoch sa tak správame vždy a osvedčilo sa nám to," povedal pre denník Sport hovorca spoločnosti Petr Málek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»J&T pred kúpou Sparty Praha